Прочитај ми чланак

МЕДЕНИЦА „КОСМОПОЛИТИМА“: Каква црна “мирдита” и коме је то “добар дан”?!

0

Извините “космополите” и “грађани света” али никада прихватити нећу да уметничке слободе подразумевају слободу да свакојака фукара под копреном уметности чини шта му је воља, на усхићеност заблуделе овдашње публике која и на злочин, тероризам и крволоке аплаудира као на какво привиђење господње.

Каква, црна, “Мирдита- добар дан”, какав црни “фестивал” који промовише уметност и уметнике с “косова” (вазда малим словом) и чему све то, искрено?!

Помирењу, толеранцији, некаквим вишим вредностима и циљевима за које ми неуки нисмо спремни и не схватамо их..?

Признајем, не схватам како то Србија може да дозволи газећи Устав који, на жалост ове мизерне власти, сведочи да је Косово и Метохија јужна покрајина и да ће тако бити довека, опет на жалост мизерника из Немањине 11 и Андрићевог венца?!

Не схватам “уметност” чији су уратци панои с разулареном масом која кличе крвницима ОВК носећи транспаренте тог ђавољег шегртлука и уметнике чије су музе крваве до рамена?!

Схватам, међутим, коме је мирдита али никако коме је и добар дан, јер дани за нама сведоче о новим страховитим прогонима над Србима на Косову и Метохији док држава ћути и даље инсистира на некаквим издајничким преговорима и унутрашњем дијалогу који је, судећи по свему, одмакао толико далеко и успешно да и у сред Београда имамо Харадинаја, као “уметничку” слободу, без разлике што слободе за мученичко Србље на светињни нашој има тек у Вучићевим, Ђурићевим, Вулиновим, Стефановићевим, Селаковићевим, Брнабићкиним…халуцинацијама!

Животи Срба на заветном метоху вреде колико и Сарапин транс кад угледа председника па се ко росуља распе по студију и мантра нешто у магновењу, па можда ни толико, али слобода “уметничког изражаја” нема цену па усред Србије свака фукара, понављам, може реке српске крви да представља као уље на платну и мртву природу што, нажалост, Срби на Косову и Метохији јесу!

Све сам само не исључив али сам искључиво против тога да се под патронатом слобода промовишу тамничари српства и Србије у чему једнако учествују вајни албански“уметници” и издајничка власт овдашња!

И не, нису Албанци криви због тога, они само подло користе оно што им је дато, а дато им је да крвнике на платну представљају као пролећни сутон у којем ваља сви треба једнако да уживамо, с обзиром да за уметност нема граница, баш као и за понижавање Србије која верује како је добар домаћин уколико пожели добродошлицу и онима који у име крволока долазе да ножеве и чакије представе као “перформанс”, јер ОВК је, биће, била уметничка колонија…

Да се не лажемо, берамни фестивал “Мирдита- добар дан” је још један у низу заједничких пројеката званичнног Београда и онога што желе да нам потуре као званичну Приштину, како би се народ, већ добрано обамро од било каквог осећаја националне свести и части, припремио за “мирдита и лаку ноћ Косово и Метохија”!

Наравно, то је најлакше подвући под активизам некаквих невладиних организација које савршено пливају на таласу владиних завеслаја, али нисмо сви сисали та весла, господо!

Ваша издаја неће проћи као нехајни слободни “уметнички изражај” у којем ћете дати све што имамо, све на чему постојимо, све одакле смо поникли и чему се враћамо да бисмо трајали довека!

Мирдита је вама и вашој бриселској шибицарској велеиздаји, а да ли је Србима на Косову и Метохији, широм Србије- добар дан?!

Нити дан, нити добар, не док год трајете у тим фотељама које сте приграбили као престоле за 20 сребрњака, продавши образе и душе а очекујете да верујемо како чините све за добробит Србије!

Чините, да, али да јој мирднита постане уобичајено, уђе у уво и свикне на то, док добар дан на Косову и Метохији покушавате да представите таквим сако уколико буде и судњи!

Е, па неће моћи, неће вам проћи, незваничне мецене “косовске уметности”!

Понављам, нисмо сви сисали весла којима правите таласе плашећи нас да стиже цунами који ће однети све пред собом уколико пре тога све за собом не издамо као да никада постојало није!


И би мирдита, ал ниоткуд- добар дан, само плач, јаук и јецај Срба који би ваљало прихватити као уметничку слободу народа који слободе нема ни за изложбу…