Прочитај ми чланак

МАЖИЋ ВРХУНСКИ СУДИО: Реал савладао Ливерпул и освојио трећу узастопну титулу!

0

Реал Мадрид победио је Ливерпул резултатом 3:1 и исписао нове странице фудбалске историје, поставши први тим који је освојио три узастопна пехара Лиге шампиона. Извор: Б92

‘Краљевски клуб’ је тако продужио сопствени рекорд у финалу у Кијеву, које је, осим фантастичног суђења српске екипе на челу са Милорадом Мажићем, ужасних грешака голмана Ливерпула Лорса Каријуса, обележио победоносни погодак Гарета Бејла.

https://twitter.com/Yesswell_/status/1000469607096909825

Фантастични Велшанин је, мање од три минута пошто је ушао на терен, постигао спектакуларан погодак „маказицама“ и вероватно постао креатор најлепшег гола у историји финала Лиге шампиона.

Лепшег и од оног Зинедина Зидана из 2002. године, који је сада, као тренер Мадриђана, наставио да ниже незамисливе успехе са девет великих трофеја у мање од три године колико је на клупи.

Споменути Каријус је поклонио ривалу два од три поготка, док смо већ споменули изузетно суђење целог судијског тима на челу са Мажићем, који је потврдио да је са правом добио овако велику утакмицу и потпуно је оправдао очекивања.

Утакмица на ‘Олимпијском стадиону’ у Кијеву почела је стандардним опипавањем снага и превеликих узбуђења није било све до 16. минута. До тог тренутка је Ливерпул био бољи ривал, али је мало фалило да Реал поведе преко Кристијана Роналда, који је био непрецизан после продора по десној страни.

Лига шампиона – финале

Реал Мадрид – Ливерпул 3:1 (0:0)
(Бензема 51, Бејл 64, 83 – Мане 55)
судија: Милорад Мажић (Србија), Милован Ристић (Србија), Далибор Ђурђевић (Србија), Клемен Турпан (Француска), Ненад Ђокић (Србија), Данило Грујић (Србија)
Реал Мадрид: Навас – Карвахал (Наћо 36), Варан, Рамос, Марсело – Каземиро, Крос, Модрић, Иско (Бејл 61) – Бензема (Асенсио 88), Роналдо
Ливерпул: Каријус – Александер Арнолд, Ловрен, Ван Дајк, Робертсон – Хендерсон, Милнер (Џан 83), Вијналдум – Мане, Фирмино, Салах (Лалана 30)

Неколико минута касније Кејлор Навас је изузетном интервенцијом спречио вођство ‘Црвених’, да би непосредно после тога енглески клуб доживео велики пех.

Мухамед Салах, најбољи играч тима, повредио је раме у дуелу са Серхиом Рамосом и, упркос покушају да се врати у игру, морао је да напусти терен у сузама. Ту није био крај пеховима, сада на другој страни, пошто је у следећем нападу Дани Карвахал озледио задњу ложу у покушају да одигра петом, што је потпуно „убило“ ритам сусрета.

Играчи су покушавали да се отму негативних утисака, да би у самом финишу полувремена помоћни судија Далибор Ђурђевић фантастично реаговао. Подигао је заставицу после велике шансе Кристијана Роналда и поготка Карима Бенземе, после чега је Мажић, на сигнализацију помоћника, оправдано поништио погодак Француза.

То је значило да се на одмор отишло најнепопуларнијим резултатом.

Друго полувреме било је много интересантније од првог, а почело је великом приликом за Иска, којег је пречка спречила да донесе предност свом тиму. Оно што није успео он, јесте споменути Каријус у 51, када је напуцао Бензему и лопта је завршила у мрежи.

Желео је да одигра руком лопту до неког од дефанзиваца, Француз је пружио ногу и изблокирао га, поставши тако поново „X фактор“ у великом финалу.

Међутим, радост Шпанаца трајала је само четири минута јер је Ливерпул експресно успео да изједначи преко Садија Манеа. Највиши у скоку после корнера био је Ловрен који је главом спустио лопту у петерац, тамо је Мане избегао офсајд и спровео је у мрежу за 1:1.

Када се чинило да је Ливерпул опет у утакмици, деманти је стигао врло брзо, а најзначајнији тренутак догодио се у 61. минуту, пошто је тада Бејл заменио индиспонираног Иска. Мање од 120 секунди пошто је крочио на траву ‘Олимпијског стадиона’, из свог првог контакта са лоптом, ухватио је невероватне „маказице“ на центаршут Марсела са леве стране и са неких 12-13 метара лопту послао у горњи леви угао!

Актуелни шампион је поново имао контролу, посебно после стативе Манеа, да би у финишу Бејл заокружио хорор вече Каријуса. Шутнуо је са више од 25 метара, а Немац је још једном ужасно реаговао и лопта је завршила у мрежи.