Прочитај ми чланак

МАНИЈАК У БОРЧИ ОТЕО ДЕВОЈЧИЦУ, покушао да је силује, а затим извадио пиштољ…

0

Срећом, З. Ђ. (15) искористила је тренутак када је напасник окренуо леђа и успела да побегне из његове куће. Све је испричала родитељима, па је Серафим М. исте вечери ухапшен.

Серафим М. (72) из Борче ухапшен је под сумњом да је на силу увукао малолетну комшиницу З. Ђ. (15) и додиривао је по телу с намером да је силује.

Срећом, девојчица је успела да се извуче и побегне код родитеља, којима је пријавила шта се догодило, а напасник је ухапшен исте вечери.

Драма се догодила у недељу око 23 сата. З. Ђ. је претходно била с дечком, а кад је кренула кући, испред своје капије сачекао ју је Серафим М.

Откопчао јој панталоне

– Позвао ју је, ухватио за руку и увукао у кућу, објашњавајући јој да му треба помоћ. Рекао јој је: „Дођи за секунд само, треба ми твоја енергија.“ Није ни схватила шта се дешава, већ је била унутра – прича за Курир рођак девојчице.
Како наводи, кад су ушли, старац је закључао врата и грубо је одгурнуо да седне на кревет.

– Пришао јој је и откопчао јој дуксерицу, па почео да је љуби по врату. Онда јој је откопчао панталоне и додиривао бутине. Дете од страха није смело да вришти, али је онда кренула да га испитује о зечевима које гаји у дворишту како би му одвукла пажњу. Серафим јој је тада узео телефон и ставио га на сто, окренувши се леђима. Она је то искористила и истрчала из куће – прича рођак.

Чудно понашање
Доводио децу у кућу

Према речима комшија, Серафим живи у Младеновцу, а у кућу у Борчи је повремено долазио.
– Дошао је пре недељу дана и од тада се чудно понаша. Седео је често на плочи испред и буљио у сваког ко би прошао. Тог дана је све време гледао младу комшиницу и пратио је. Али је страшно што је он и раније звао дечицу из краја да дођу код њега да наводно виде зечеве – причају комшије у Борчи.

Према његовим речима, девојчица ни сама није знала да објасни како јој је успело да откључа врата и побегне од манијака.

– Ушла је у кућу, тресла се од страха. Све је одмах испричала. Тада смо ми заједно с њеним оцем отишли преко пута до комшије. Дозивали смо га, али је он изашао и испред куће испалио један метак из пиштоља. Дошао је до капије и рекао да ништа лоше није урадио, све време држећи пиштољ у рукама. Вратили смо се у кућу и све пријавили полицији – каже наш саговорник.

Носио секиру у јакни

Према његовим речима, полиција је дошла у четири патролна аутомобила.

– Инспектори су га прво звали да изађе да разговарају. Он је изашао, али није схватио да су то полицајци јер је њима почео да прети да ће звати полицију. За то време остали полицајци су ушли у кућу с друге стране. Кад су га савладали, у јакни су му пронашли секиру. После су у кући, како сам чуо, нашли два пиштоља, два револвера и пушку – испричао је рођак нападнуте девојчице.

Траума
Девојчица и даље преплашена

Рођак нападнуте девојчице каже да је она и дан након напада у очајном стању због трауме.
– Синоћ није смела да изађе из дворишта до возила Хитне помоћи. Није смела до купатила да оде сама. Полицајци су узели њене ствари, отиске прстију, а водили су је и на полиграф да се провери истинитост њене приче – каже овај младић.