Прочитај ми чланак

БУГАРИ И НОВОСАЂАНИ уживали у укусима Златибора

0

Туристичка организација Златибор је реализовањем студијског путовања за представнике медија и туроператора из Бугарске наставила са промотивним активностима на овом тржишту.

Медији, предвођени Бугарском националном телевизијом, током тродневне посете Златибору имали су прилике да се увере зашто је Златибор најпосећенија планина у Србији и да се упознају са разноликом туристичком понудом овог центра.

Поред посете туристичким локалитетима, били су гости домаћинства „Меловић“ у селу Рожанству, како би видели да се и околна места развијају паралелно са центром Златибор.

Гостопримство, велики број гостију на Златибору, иако још увек није почела летња сезона и велики број инвестиционих пројеката их је посебно изненадио.

Са представницима туроператора из Софије „Max travel“ договорено је да се понуда Златибора нађе у њиховим рекламним каталозима.

Новосађани уживали у укусима Златибора

У суботу, 19. маја 2018. године на Тргу слободе у Новом Саду, одржан је Гастро дан Златибора. Презентација Златибора и дегустација гастрономских специјалитета одржана је у оквиру Food Planet фестивала који на новосадском тргу траје до 4. јуна.

 

Током суботњег поподнева, Новосађани окупљени на Тргу слободе имали су прилику да дегустарију најбоље укусе са Златибора. Залогаји од пршуте, кајмака, козијег и крављег сира, затим различите врсте пита и незаобилазна ракија шљивовица били су довољни да се на Тргу слободе направи сјајна атмосфера.

Златиборској забави допринео је и занимљив квиз којим је проверено колико Новосађани познају Златибор, а најсрећнији су имали прилику да освоје вредне награде.

Гасто дан била је прилика да се гостима из Новог Сада и околине најави предстојећа летња сезона на Златибору и сви садржаји који их очекују уколико одлуче да свој одмор проведу на „златној планини“.

Подсећамо да се у дрвеној кућици Златибора на новосадском Тргу слободе до 4. јуна могу купити златиборски производи, ракије, мед, воћни ликери, мелеми, сувенири и ручно ткани одевни предмети.