Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Геј брак не, али уговор у општини може

0

Шешељ изјавио да се СРС противи легализацији геј бракова али да нема ништа против да особе истог пола могу да склопе уговор пред општинским органима.

Председник Српске радикалне странке је на конференцији за новинаре објаснио да би тај уговор био уговор о заједничком животу. Према његовим речима, брак је заједница мушкарца и жене чија је сврха рађање новог живота у заједници.

„Немамо ништа против да лица истог пола могу потписати у општини уговор о заједничком животу јер се онда зна која су им права и обавезе, па тако не може доћи до остваривања права на породичну пензију. Не прихватамо хомосексуализам као начин живота, као систем друштвених вредности али смо увек били против прогањања хомосексуалаца. Они морају бити равноправни у остваривању права и обавеза“, казао је Шешељ.

Коментаришући најаву посете председника македонског Собрања Талата Џаферија, иначе бившег члана ОВК-а, Скупштини Србије, лидер радикала је рекао да не зна ко је позвао Џаферија у Београд и додао да је проблем Македоније што је он председник парламента те земље.

„Да сам председник Скупштине Србије, ја га не бих позвао. Србија настоји да има колико-толико пристојне односе са Македонијом, нама је циљ да останемо у добрим односима са Скопљем а то што су они изабрали њега је проблем Македоније а не Србије“, казао је Шешељ.