Прочитај ми чланак

МАЈКА ХЕРОЈА с КОШАРА за БУГАРСКУ ТВ АЛФА: Терористи су их мучки убили из заседе

0

Укупан број погинулих српских војника, само на Кошарама је 119. Од тог броја 10-12 су још увек горе, нестали и неће вероватно никад бити пронађени.

Лозанка Радоичић, мајка страдалог хероја са Кошара Владимира (19), боравила је недавно у Софији и исказала свој протест што су на овом самиту ЕУ у учествовали шиптарски злочинци Рамуш Харадинај и Хашим Тачи, али и представници Србије Александар Вучић и Ана Брнабић.

Она је том приликом за бугарску телевизију „Алфа“ испричала и своју трагичну причу:

– Мој син је отишао 23. јуна 1998. године у војску, а 30. септембра исте године је погинуо на Кошарама. То је караула на југословенско-албанској граници. У патролу су пошли њих осморица и сачекала их је заседа близу границе 30-50 метара. Читава једна јединица која је из Албаније ушла је у Југославију. Чекали су ту целу ноћ. Патрола српске војске, у којој је буи и мој син, наишла је на њихову заседу око поднева. Пуцали су на њих из свих наоружања и мог сина, и још четворицу војника убили на лицу места.

Ова терористичка јединица ушла је из Албаније, вероватно припомогнута  ОЕБС-ом, пошто другачије нису могли.. Постоји и снимак свега тога. Имао је само 19 и по година кад су га убили.

На Кошарама је погинуло много војника током 1998. до почетка бомбардовања. А и током бомбардовања. Тако да је укупан број погинулих српских војника, само на Кошарама 119. Од тог броја 10-12 су још увек горе, нестали и неће вероватно никад бити пронађени.

 

Да ли сте из тог разлога дошли на самит Западног балкана?

– Да. Мени је то био циљ и с тим разлогом сам дошла. Хвала вама што сте нас позвали да снимите и да прикажете нашу поруку, јер су на том самиту и Рамуш Харадинај и Хашим Тачи, људи који су 1998. и 1999. године били терористи и који су једним делом заслужни за његову смрт – истакла је мајка хероја с Кошара.