Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ИЗ ХРТКОВЦА „руши“ хашки суд

0

Лидер радикала потврдио да је купио кућу у сремском селу и да ће у њој бити штаб за одбрану. Комшије одушевљене због мог доласка. Некретнину сам платио 40.000, а не 20.000-30.000 евра, како се прича

КУПИО сам кућу у Хртковцима зато што много волим тај крај. Купио сам је због носталгије за младошћу – потврдио је јуче, за „Новости“, Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке.

Вест да је Шешељ купио кућу у месту у којем је, према пресуди Хашког трибунала, починио злочине против човечности, због којих је осуђен на десет година затвора, изазвала је бурне реакције, али се лидер радикала на њих не осврће.

– Комшије у Хртковцима су одушевљене због мог доласка – тврди Шешељ, и наглашава да ће се тим поводом сутра обратити новинарима у Скупштини Србије.

Кућа коју је купио Шешељ налази се у Школској улици, у центру Хртковаца, на свега 300 метара од католичке цркве Светог Климента. Поводом спекулација медија о суми коју је издвојио за кућу каже:

– Није тачно да сам је платио између 20.000 и 30.000 евра. Дао сам за њу 40.000 евра.

Како сазнајемо, лидер радикала кућу у мирном сремском селу купио је да му ту буде штаб за судске процесе које планира да покрене против Хашког трибунала. Шешељ је и раније најављивао да намерава да се жали на осуђујућу пресуду пред Механизмом за међународне кривичне судове у Хагу.

Лидер радикала је недавно, на Ђурђевдан, хтео да одржи митинг у Хртковцима, а потом су контрамитинг најавили ДС, ЛВС, ЛДП, па је полиција забранила све скупове, због могућности да избију инциденти. Шешељ је стигао до села у близини – Јарка, кратко се обратио окупљенима, а потом вратио у Београд.

ХРВАТСКА ЗАСТАВА

ШЕШЕЉ је недавно изазвао и инцидент са хрватском делегацијом која је била у посети нашој земљи. Он је изјавио да је газио хрватску заставу, због чега су представници те земље одмах напустили Београд. Међутим, не постоји ниједан сведок нити видео-снимак који доказује да се то и догодило.