Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Промовишемо живот и породицу

0

У 13 часова на Тргу Републике у Београду велики број људи се окупио како би обележио недељу породице под слоганом „Србија пријатељ породице“, а том приликом лидер Двери је истакао да је недеља породице „наша недеља поноса“.

„Данас смо овде са нашим породицама да заједно славимо и промовишемо живот и породицу. Породична политика је данас најпотребнија Србији и око тога би требало постићи консензус, без обзира на партијске и идеолошке разлике.“ – рекао је Бошко Обрадовић и додао: „Погледајте ову лепу слику: деца, балони, радост, дечија музика, осмеси на лицима… желимо да тога буде што више у Србији. За њих живимо, за њих радимо, они су наша будућност и највећа нам је жеља да остану у својој земљи и да у њој могу да живе од свога рада.  “

Скуп на Тргу почео је говором Брајана Брауна, председника Светског конгреса породица који је истакао да му је драго да у Србији постоји неко ко се бави овом темом, поздравио одржавање округлог стола на тему подстицања рађања и нарочито најављено формирање асоцијације коју би чиниле различите политичке и друштвене организације. Поред њега присутнима су се обратили и Гордана Маринковић Савовић, Славиша Милетић и Радош Пејовић – чланови Председништва Двери.

По завршетку програма на Тргу, присутни су кренули у шетњу ка Калемегдану, а колону предводе деца и транспарент Србија пријатељ породице. На Калемегдану децу очекују професионални аниматори, али и освежење – вода и сладоледи.