Прочитај ми чланак

ЧУДО КОД ВЛАДИЧИНОГ ХАНА! Све изгорело, само лица ових светаца остала су нетакнута

0

На полуизгорелим иконама, пронађеним након пожара у конаку манастира Светог пророка Илије у Кацапуну код Владичиног Хана, остали су нетакнути ликови Исуса Христа, Светог Јована Крститеља и Светог апостола Петра

У манастиру Светог пророка Илије у Кацапуну код Владичиног Хана у току су радови на рашчишћавању након пожара који је у недељу 13. маја захватио манастирски конак.

Приликом гашења пожара, припадници ватрогасне јединице су у поткровљу пронашли остатке три иконе на којима су остали сачувани само ликови Господа Исуса Христа, Светог Јована Крститеља и Светог апостола Петра.

Ватрена стихија је уништила кров манастирског конака, а брзом реакцијом ватрогасно-спасилачке бригаде пожар је локализован на првом спрату. Узрок тога још увек није познат, а прве процене говоре да је материјална штета огромна.

Манастир Светог пророка Илије је посетио епископ врањски Пахомије и благословио почетак радова на рашчишћавању. У акцију рашчишћавања укључило се свештенство из Владичиног Хана, верујући народ села Кацапуна, Лепенице.

Ову светињу је обишао и председник општине Владичин Хан, Горан Младеновић, који је обећао свесрдну подршку и помоћ, како личну, тако и општине.