Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ОДГОВОРИО ВЛАДИЦИ АНАТАНАСИЈУ Мислим да, сирома’, више не зна шта говори

0

Умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије, познат као човек са бритким језиком, говорећи пре неколико дана на Богословском факултету заједно са митрополитом црногорско приморским Амфилохијем, осуо је паљбу како по лидеру радикала Војиславу Шешељу, тако и по шефу СПО Вуку Драшковићу, стављајући их у исти кош.

И док Драшковић све то игнорише, Шешељ је одлучио да му жестоко узврати…

– Издајник и ноторни лудак Вук Драшковић изругује се Царству Небеском и криви Цркву. Срамота! За људе попут њега и Шешеља у Херцеговини имају посебну реч, али нећу да је кажем – поручио је умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије пред публиком, међу којом су осим владика, свештеника, монаха, професора и студената Богословског факултета били и Бошко Обрадовић, Рада Трајковић, Ђорђе Вукадиновић, Млађан Ђорђевић…

Лидер радикала овако нешто није могао да не прокоментарише, а нарочито му је засметало што га је владика упоредио са Драшковићем…

– Мислим да Атанасије, сирома’, више не зна шта говори. Жао ми је што је то тако. Некада смо имали ситне вербалне конфликте, али пре две године, када смо се срели на Сајму књига, изљубио се са мном. То је била на његову иницијативу, ја сам хтео да то буде неки обичан поздрав, али он ме је изљубио. Мада, од њега ме ништа не изненађује. Сећам се, својевремено, када је Коштуница дошао у Требиње после Петог октобра, да му је он рекао: „Добро дошао, Стефане Војиславе други “, па ако му је Коштуница Стефан Војислав други, онда ми је све јасно. Не знам како је желео да ме назове, имао је у виду неки херцеговачки израз, али пошто се са мном изљубио, мислим да је тај назив прешао сада и на њега – каже Шешељ за наш лист додаје и „да се грози Вука Драшковића“.

– Он ми се гади и грозно је што ме је Атанасије поменуо у истом контексту са њим. Атанасије је у публици то вече имао неколико истакнутих љотићеваца, па се можда зато збунио – завршава он.