Прочитај ми чланак

ОСНОВЦИ УМАЛО ЗАПАЛИЛИ ШКОЛУ Ученици за крај школовања гађали зграду бакљама и …

0

Део фасаде и изолације на згради Основне школе "Владо Милић" у подгоричком насељу Доња Горица, изгорео је пошто су ученици гађали зграду упаљеним бакљама и петардама.

Могуће веће инциденте спречила је полиција, која је дошла на позив Управе школе, чији су чланови, закључани у згради посматрали како ученици „бомбардују“ улаз и фасаду. Директорка Биљана Ћулафић пријавила је полицији више свршених основаца и старијих младића, али и неколико тринаестогодишњака, који због година не подлежу кривичној одговорности.

Из управе школе су рекли да су полуматуранти и мањи број ученика нижих разреда прослављали крај школске године паљењем бакљи на школском полигону.

У школи тврде да су међу напасницима била и деца која нису њихови ученици. Проблем је настао када је група ђака са бакљама и петардама кренула према деци која су била испред улаза школе и наставницима који су гледали шта се дешава.

Након тога су се, тврде, сви затворили у школу, одакле су позвали полицију и посматрали шта се дешава испред, страхујући да се неко не повреди. У том тренутку је неко бацио бакљу на симс изнад улаза, а пламен је захватио нову фасаду.

Из Управе школе полицији су скренули пажњу и на то да деца нису могла сама купити скупа пиротехничка средства.