Прочитај ми чланак

ОДРЖАН ПРОТЕСТ ОПОЗИЦИЈЕ у Краљеву (ВИДЕО)

0

У среду 16. маја 2018. на Тргу српских ратника у Краљеву одржан је протест опозиционих странака и удружења грађана на ком је учешће у организацији узела и ГрО Двери Краљево.

Повод је, поред низа лоших одлука градских власти, и последња одлука о додели буџетских средстава удружењима грађана и медијима где је локална телевизија Краљево која важи за гласило СНС-СПС коалиције у расподели средстава намењених за суфинансирање пројеката у области јавног информисања добила 8 700 000 (осам милиона седамсто хиљада) динара, док су КА телевизија и Мелос телевизија, које су имале критички став према властима, добиле по 100 000 (сто хиљада) динара, локална ТВ Микс и неколико радио станица које раде на територији града Краљева остале су ускраћене јер нису добиле ни динар.

Будући да је овакав поступак очигледан начин успоравања и онемогућавања рада појединих медија удружили смо снаге са краљевчанима и изашли на трг код „Милутина“ да покажемо да се не миримо са таквом одлуком градских органа управе.

Захтеви који су изнети на протесту на коме су говорили прваци странака и политичких удружења као и представници радника оштећених у приватизацији предузећа „Аутотранспорт, Фабрика вагона, и Магнохром“ су смена градоначелника др Предрага Терзића, начелника Рашког округа Небојше Симовића и смена градског већа као и повлачење ових одлука о финансирању медија.

Протест је бираним речима затворио народни посланик Двери, др Драган Весовић који је рекао да нас нема пуно јер нисмо дошли аутобусима, немамо пара да плаћамо сендвиче али нас има довољно да нас се моћници боје јер је и соли мало али она засоли, пут почиње првим кораком који смо ми начинили, следеће среде ће нас бити више, дакле, протести се настављају у сврху одбране чистог медијског неба града Краљева.