ПОЛИЦИЈА ЗАБРАНИЛА ПОРОДИЧНИ СКУП У БГД јер је високо ризичан за стране туристе!

49

Полиција је у Београду забранила Сверодитељски протест, под називом „За одбрану деце и родитеља - за слободу избора, за права мајки и очева”, који је требало да се одржи у суботу, 19. маја, на Тргу Републике, у Београду, под изговором да„ на наведеном простору транзитира велики број грађана Републике Србије и страних туриста из иностранства, па постоји могућност да на месту пријављеног скупа окупи већи број људи који су супротних ставова од активиста Удружења грађана „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију”.

У полициском решењу, о забрани овог скупа, се даље наводи да је овај породични скуп високо ризичан пошто постоји могућност сукоба између присталица и противника овог протесте којег организују родитељи, разна удружења грађана и њихови симпатизери који траже да сами родитељи, као у већини држава на Западу, имају право да сами одлуче да ли ће им дете бити вакцинисано или неће.

Такође, полиција сматра да је овај  протест ризичан за безбедност Београда пошто у главном граду Србије од 18 до 20 маја одржава завршни турнир Евролиге у кошарци због којег се очекује долазак око 15 000 хиљада навијача, а како је протест најављен у „зони забаве”, то он може да иритира пристигле стране госте!

На ову полицијску забрану њиховог скупа реаговали су сами организатори који су на својој фејсбук страници објавили да је оваква полицијско саопштење скандалозно, да је ударац на породицу и родитеље, односно да крши њихова темељна људска права у вези слободе окупљања, изношења ставова и протестовања те су одмах, већ синоћ у 00.15 часова уложили жалбу МУП.