Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДАРНИ ГЛУМАЦ ОПОРАВЉА СЕ на Златибору након операције

0

Након друге интервенције на колену Петар Божовић борави на Златибору, где се, по савету лекара, налази на рехабилитацији.

Бард нашег глумишта Петар Божовић (71) накратко се повукао с позориште сцене. Време тренутно проводи на Златибору, где се опоравља након операције колена.

– Прошло је три месеца од хируршког захвата. Добро сам, немам болове. Сваког дана одлазим на терапије на базен, што ће благотворно утицати на колено које сам оперисао. По савету и уз надзор доктора, свакодневно пливање и вежбе у води током лета потпуно ће ми опоравити колено – почиње причу Божовић, који је већ сличан захват имао пре пет година.

У овом тешком периоду глумцу је, поред сина и унуке, супруга Снежана највећа подршка. Они ће на Златибору боравити још десетак дана, а управо на овој планини десио се и њихов први сусрет.

– Снежу сам упознао у „Чиготи“, где смо обоје боравили. Седео сам поред рецепције кад је дошла да тражи пешкир, на шта сам прокоментарисао: „Дајте јој два.“ Тада смо се погледали и одмах заљубили једно у друго – рекао је својевремено Божовић, који иза себе има брак с колегиницом Марином Кољубајевом и са њом сина Драшка, а другу супругу Снежу упознао је у позним годинама. Са њом се венчао 13. септембра 2014. године у интимном кругу породице и пријатеља.

– Да, то је нешто најлепше што ми се десило. Кад мало успори и зађе у године, човеку делује као да је све прошло и да више ништа не може да га изненади. А онда ми се десила Снежана. То је стварно дар од бога и мислим да сам то и заслужио – рекао је Божовић, који још не размишља о пензији и за јесен спрема нову представу.

– Радићу једну драму с Небојшом Љубишићем – открива глумац.