Прочитај ми чланак

ОТВОРЕНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ на Златибору

0

Сама чињеница да је у једној малој општини као што је Чајетина дошао оволики број деце говори да су организатори направили праву ствар а ми као домаћини смо се потрудили да створимо све услове како би се деца осећала као код своје куће.

Поручио сам деци да би основни мотив њиховог бављењa спортом требало да буде здрав начин живота и дружење, а не новац – рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, нагласивши да Златибор уз туристичке потенцијале има и велике потенцијале за развој спорта, и да ће општина Чајетина посебно подстицати развој спорта код младих.

Фото: Слобоодан Ђурић

Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије се захвалила општини Чајетина на помоћи у организацији овог спортског догађаја, додавши да је „увек лепо бити на Златибору а посебно данас, имајући у виду овај караван радости и пријатељства младих.

Задовољни смо сарадњом са представницима локалне самоуправе Чајетине и драго ми је да су препознали оно што ми желимо да радимо имајући у виду да је овде приоритет другарство кроз спорт.“

Фото: Слобоодан Ђурић

Сви заинтересовани основци (2003. годиште и млађи) надметаће се у шест спортских дисциплина – малом фудбалу, женској одбојци, уличном баскету, стоном тенису, шаху а посебно надметање намењено је деци 2007. годишта и млађих у игри „Између две ватре“. Током јуна ће још бити одржана надметања у одбојци на песку и тенису.

Вредност пројекта Игара такође су препознале многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота, како региона тако и Европе.
Спортске игре младих подржава :

Европски парламент
Влада Руске Федерације
Међународни олимпијски комитет
Светска фудбалска федерација
Премијер лига
Светска рукометна федерација и многи други…

Манифестација је регионалног нивоа и веома је важна. Ово није обично такмичење деце, већ спајање деце региона.

Фото: Слобоодан Ђурић

Спортске игре младих придружују се Министарству просвете, науке и технолошког развоја у заштити деце и младих од насиља и развијању позитивног система вредности.

У 2018.години Караван радости и пријатељства Спортских игара одржаће се у 20 градова на територији Републике Србије.

У још 20 места одржаће се турнири у малом фудбалу Кока Кола Куп Србије 2018. а у још 20 места у сарадњи са Савезом за школски спорт Србије, организују се промотивне активности и такмичење у атлетици и између две ватре.

Свечано отварање Спортских игара младих за регион заказано је за 25.мај у 10 часова, на Централном градском тргу у Сремској Митровици.

Фото: Слобоодан Ђурић

ДРЖАВНО ФИНАЛЕ СИМ СРБИЈЕ 2018. одржаће се у периоду од 23.јула до 29.јула у Београду.

ВЕЛИКО МЕЂУНАРОДНО ФИНАЛЕ, на коме учествују победници из Србије, Хрватске и БИХ, у 10 спортова, на програму је у Сплиту, од 20.08. до 26.08.2018. године