Прочитај ми чланак

ЛИВЕРПУЛ У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Словеначки судија уништио Ромине снове

0

Фудбалери Ливерпула играће у финалу Лиге шампиона! Рома их је вечерас савладала у реваншу полуфинала 4:2 (1:2), али то јој није било довољно да направи још једно чудо.

„Црвени“ ће се за шести наслов првака Европе борити са Реал Мадридом 26. маја у Кијеву.

Ливерпул је на реванш на „Олимпико“ понео великих 5:2 са „Енфилда“, а на крају је Роми недостајао само гол за продужетке.

Међутим, „вучица“ није била близу сензације, јер је два гола постигла у финишу меча и није било времена за још један.

Да је словеначки судија Дамир Скомина досудио два „чиста“ пенала за домаћина током другог полувремена, ко зна како би се ова утакмица завршила. Можда би и Ливерпул, као и Барселона у четвртфиналу, доживео шок.

Овако, у финале је отишао тим Јиргена Клопа.

Ливерпул је вечерас два пута водио, Рома оба пута успела да анулира заостатак, а у последњим минутима и да дође до победе.

Голови у првом полувремену постигнути су после великих грешака.

Прво је Најнголан поклонио лопту Фирмину, а Бразилац „извукао“ контру после које је Мане довео Ливерпул у вођство. То је било већ у деветом минуту.

Само седам минута касније Ловрен је лоше испуцао лопту, погодио Милнера, од кога се она одбила у мрежу Ливерпула за 1:1.

Гости су поново повели у 25. минуту када је Џеко, додуше одгурнут, „асистирао“ противничком играчу Вајналдуму за 1:2.

Управо је Џеко изједначио на 2:2 у 52. минуту, а онда је у 86. и 94. два гола постигао Најнголан, први ударцем из даљине, а други из пенала.

Скомина је пропустио да претходно два пута покаже на „белу тачку“ у казненом простору Ливерпула, у 49. и 62. минуту. Пенал над Џеком није досудио показујући да је нападач Роме био у офсајду, а није, да би нешто касније превидео играње руком Александер-Арнолда.

На крају после спектакуларног двомеча, у финале је отишао Ливерпул.