Прочитај ми чланак

СРБИНА УХАПСИЛИ ЗБОГ РАТНИХ ЗЛОЧИНА, а за бошњачког генерала скупови подршке

0

Држављанин Србије Ђ.Р. (62) ухапшен је у Зворнику, на основу хрватске потернице Интерпола, саопштила је Гранична полиција БиХ.

Хрватска је, како се наводи, за њим расписала потерницу због казненог дела ратног злочина против цивилног становништва.

Ђ.Р. је ухапшен на Међународном граничном прелазу Каракај и предат надлежном органу, наводи се у саопштењу, пренела је Фена.

Скуп подршке Дудаковићу у Бихаћу, Зеници, Тузли, Мостару

Неколико хиљада људи окупило се у Бихаћу да искаже подршку ратном команданту Петог корпуса Армије БиХ Атифу Дудаковићу и другим осумњиченима.

Подсећамо, Тужилаштво Босне и Херцеговине њих терети за ратне злочине над Србима у западнокрајишким општинама, као и над Бошњацима који су током рата били лојални Фикрету Абдићу.

Скуп који је трајао око два сата организовала је Координација борачких удружења Унско-санског кантона, заједно са Владом тог кантона и крајишким општинама.

За учеснике скупа Дудаковић је „херој“, а међу присутнима је био и министар у Влади Федерације БиХ за питања бораца Салко Букваревић.

Скупови подршке Дудаковићу одржани су и у Зеници, Мостару и Тузли.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) ухапсили су у петак ујутру Дудаковића и још 12 особа, а Суд БиХ их је јуче пустио на слободу уз мере забране, одбацивши предлог Тужилаштва да им буде одређен притвор.

Партија демократског прогреса (ПДП) осудила је свако величање ратних злочина, и навела да правда мора да буде задовољена на свим странама, укључујући и српске жртве.

„Одлука Суда БиХ о пуштању на слободу Атифа Дудаковића и 12 припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ алармантна је и очигледан је резултат политичког притиска на правосуђе“, саопштио је ПДП.

Та странка је навела да у случају „Дудаковић“ постоје необориви докази о почињеним ратним злочинима, а да „његово театрално хапшење и театрално пуштање на слободу, уз истовремену снажну политичку подршку, показује да је то само још једна у низу правосудних представа када је у питању истина о Бошњацима“.