Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ИГРЕ У ЧАЈЕТИНИ: Немања Матић има важну поруку за све клинце!

0

„Спортске игре младих 2018“ одржаће се ове године у преко 20 градова Србије, међу којима је и Чајетина. Једна од приредби у склопу ове манифестације одржаће се на Златибору 11. маја, у организацији Спортског савеза Чајетине, а уз подршку Спортског центра Чајетина, Општине Чајетина, Туристичке организације Златибор, као и уз учешће основних школа са простора општине.

Прецизније информације око пријава учесника знаће се наредних дана, а за сада је извесно да ће се сви заинтересовани основци (2003. годиште и млађи) надметати у укупно осам дисциплина. То су: мали фудбал, женска одбојка, женска одбојка на песку, улични баскет, тенис, стони тенис, шах, а посебно надметање намењено је деци која су 2007. годишта и млађи, одн. 2009. годишта и млађи, а то је игра „Између две ватре“.

Свечано отварање заказано је за 11 часова, на Краљевом тргу, а из Савеза позивају све заинтересоване учеснике и гледаоце да својим присуством подрже ову манифестацију која је можда и најмасовније такмичење овог типа у Србији. Свечано отварање Игара заказано је за 25. мај у Београду, а победници дисциплина у свим градовима домаћинима стећи ће пласман на завршно такмичење, својеврсно Државно првенство, које ће се одржати на лето у престоници Србије.

Немања Матић има важну поруку за све клинце!

Немања Матић не само да је репрезентативац Србије и фудбалер Манчестер јунајтеда, већ и амбасадор организације Спортске игре младих. И, баш из тог разлога – има важну поруку за најмлађе.

„Пријавите свој тим, чекамо вас! Пријави се и ти, и сазнај зашто су Спортске игре младих – закон!“, поручио је наш фудбалски ас, позивајући све заинтересоване да се укључе у ову сјајну спортску причу, у којој се бесплатно надмећу најмлађи нараштаји не само Србије, већ и осталих земаља региона.

Он је недавно добио и посебно признање од Спортских игара младих.

„Немања помаже Спортским играма младих на разне начине. Увек је ту за нас и живимо СИМ причу заједно, у интересу деце Србије и региона. Као и увек, весео, насмејан, човек са душом и великом енергијом, прави је промотер циљева и идеја које наше Игре доносе. Рекла сам му да сам поносна на чињеницу што је баш он наш амбасадор и што се пре пар година упознао са Здравком Марићем, регионалним председником Спортских игара младих и прихватио позив да буде наш амбасадор. Немања има квалитет, снагу и моћ, великодушност, он је једноставно маестро на терену и морам да кажем заиста велики човек ван њега“, поручила је недавно Ивана Јовановић, председник СИМ Србије.