Прочитај ми чланак

„РОЂЕНИ ОТЕТИ”: Филм о отмици српских беба

0

,Рођени ОТЕТИ” позив на пројекцију 27.04.2018 – велика сала Скупштине Града Чачка, Жупана Страцимира број 2, Чачак.

,,Рођени отети’’ је документарни ФИЛМ о отмици беба из болница, породилишта, широм Србије. Овај филм обухвата случајеве између 1965 и 2016 године, у коме учествују 6 породица. Српска Православна Црква је прва подржала премијеру, која је уз благослов Њ.С Патријарха Српског, Господина Иринеја у ,,Крипти Храма Светог Саве” приказана, и на крају премијере, пропраћена уз велике овације.

Циљ филма је, да уједини све државне структуре, како би зауставили седам деценија отмицу беба. Такође циљ филма је, да у 56 минута изађе глас родитеља, а у циљу могућих разоткривања поменутих случајева.

Само заједно можемо утицати на седмодеценијку отмицу беба, да се заустави за сва времена, проналажењем изменом закона и пошаље јасном поруком, да се исто никада не понови. Јер у овим отмицама, није биран нико, већ су родитељи свих структура и образовања страдали на најжалоснији начин.

Новац за улаз ће бити усмерен на активирању веб сајт адресе овог филма.

Позивамо овом приликом све грађане Града Чачка као и све друге јавне личности из свих структура, културе, политике и медија да нам се придруже 27. априла. 2018. године са почетком у 19:00. часова, на пројекцији филма ,,Рођени ОТЕТИ” у сали Скупштине града, велика сала.

 

Карта улаза је 200 динара и моћиће да се преузме на вратима сале.