Прочитај ми чланак

БУЂЕЊЕ НАРОДА: Више од десет хиљадa људи на протесту „Не дамо нишки аеродром”

0

Позивамо одбрнике Скупштине града, ма из које партије били, да гласају против поклањања нишког аеродрома.

Зоране Михајловић и Александри Вучићи ће доћи и проћи, а они ће наставити да живе у овом граду и морати да објасне породици, комшијама и пријатељима зашто су поклонили нешто што је наше, а на штету свих нас, поручио је вечерас Милош Бошковић, члан Иницијативе „Не дамо нишки аеродром“ и бивши посланик “Доста је било”.

На протесту у организацији ове Иницијативе, којем је присуствовало више од десет хиљада људи, најављено је ново окупљање на дан заседања Скупштине града, када ће бити донета одлука да ли ће се прихватити предлог Градског већа да се оснивачка права и комплетна имовина Аеродрома „Константин Велики“ бесплатно уступи држави, који је донет на препоруку Владе Србије. Према незваничним информацијама, седница Скупштине биће после првомајских празника.

Младен Јовановић, председник Управног одбора Националне коалиције за децентрализацију, прочитао је листу од 30 аргумената због којих нишки аеродром не треба поклонити држави.

Међу њима су чињенице да град Ниш од Републике није добио никакве гаранције да ће се аеродром развијати, да ће Ниш плаћати пенале лоу кост компанијама уколико Република измени услове летења, да је Ниш показао да уме да управља еродромом јер он већ три године послује са добитком, да „нико нема право да поклања наше“…

На листи су и аргументи да „држава не мора да отме аеродром да би у њега инвестирала“, односно да она „мора да улаже у нишки аеродром и регионални развој, иначе у Нишу и на југу Србије нико неће остати да живи“. Међу аргументима је онај крајње једноставан: „Не дамо наше јефтине летове“.