Прочитај ми чланак

БОКАН РАЗРЕШИО ДИЛЕМЕ: „Будућност ће играти Евролигу!“

0

Председник КК Будућност Воли Драган Бокан поручио је да нема никакве дилеме око тога да ли ће нови шампион АБА лиге играти у европској елити.

Међу навијачима Црвене звезде мт:с и даље живи нада да би екипа и наредне сезоне могла да се такмичи у Евролиги иако је остала без трофеја на Јадрану, а самим тим и без улазнице за европску елиту.

Један од разлога што присталице црвено-белих гаје наду јесте чињеница да Будућност још увек не испуњава све услове за такмичење у Евролиги, али изгледа да у Подгорици немају дилеме око тога како ће се прича завршити.

„И даље уживамо у највећем успеху клуба у историји, освајању АБА лиге и пласману у Евролигу. Морам да потврдим да је Будућност члан Евролиге за наредну сезону и сигурно ће играти у том такмичењу на јесен. Без икаквих недоумица“, рекао је председник Будућности Драган Бокан.

Фото: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Први човек подгоричке Будућности већ је боравио у Барселони где се састао са првим човеком Евролиге Ђордијем Бертомеуом.

„Разговарао сам са Бертомеуом, потврдили смо скоро све ствари. Захвалио бих се премијеру Душку Марковићу, министру спорта Николи Јановићу и посебно будућем председнику Црне Горе Милу Ђукановићу који је откад сам стигао у Будућност био максимална подршка да се створе сви услови да освојимо АБА лигу“, додао је Бокан.

Будућност је добила рок до краја августа да обезбеди све неопходне услове за играње у Евролиги. Драган Бокан је на крају поручио да ће све бити завршено на време и пожелео Звезди повратак у европску елиту.

„Захвалио бих Црвеној звезди на великом спектаклу и борби у финалу, успех је још већи када се зна колико велики клуб смо победили. Желим да Звезда у наредном периоду опет уђе у друштво 16 најбољих у Европи“, закључио је Бокан.

Шампион Црне Горе савладао је Црвену звезду мт:с у финалној серији плеј-офа АБА лиге са 3:1 и тако стигао до прве титуле на Јадрану.