Прочитај ми чланак

БЕЛГОРОД & БЕОГРАД: Како ће „Черноземље-2018“ ујединити Русе и Србе

0

Од 2. до 4. јуна у руском граду Белгороду одржаће се „Српски дани у Черноземљу 2018”, које организује Центар за међународну сарадњу „Руски-српски Дијалог“ и „Српски ресурсни центар”, чији руководилац Викторија Рјапухина у интервјуу за Russia Beyond на српском говори о детаљима фестивала.

„То ће бити још један корак у популаризацији српске културе и српског језика у Русији. Руси се интересују за српску тему, они желе да сазнају више и ми као организатори фестивала имамо задатак да им омогућимо то и да им покажемо лепоту и богатство српске културе.

Прошле године смо већ организовали српске дане и убедили се да је интерес код људи све већи. У склопу Белгородског државног техничког универзитета ради наш Српски ресурсни центар и ми тако упознајемо грађане Белгорода са Србијом.

Центр международного сотрудничества „Русско-Сербский Диалог“

Током ‘Српских дана у Черноземљу 2018’ биће отворено неколико српских кухиња, што публика веома воли. А тамо где је српска кухиња, тамо је и музика. Имаћемо концерте, доћи ће нам српски извођачи, јер многи Руси воле Србију управо због народа, а ми ћемо упознати грађане Белгорода са тим дивним људима.

Сваког дана ће програм бити посебан. Сваког дана ће се дешавати нешто ново. У библиотеци ‘Пушкин’ биће отворена изложба белгородских ‘посткросера’ (од postcrossing – размењивање разгледница између људи из целог света – прим. ред.), одражаће се занимљива предавања, биће приказан филм, организован сусрет са српским писцем. Семинари, аукције српских сувенира, округли столови и много тога другог! А главно је да ће то бити занимљиво не само онима који већ нешто знају о Србији, већ и онима који ће тек сазнати и, ја сам сигурна, заволети је! Улаз на ‘Черноземље 2018.’ је бесплатан!“ 

„Српски дани у Черноземљу 2018“: Руска љубав према Србији не само на речима, већ и на делу

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.