Прочитај ми чланак

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ: Харадинаја тукли Руси СРБИН.ИНФО ИЗ РУСКИХ ИЗВОРА: Нажалост, нису

0

Српски Телеграф близак Александру Вучићу објавио је на насловним странама да су руски војници док су били присутни на Косову претукли данашњег шиптарско-окупаторског премијера у Приштини и ратног злочинца Рамуша Харадинаја. Но како је сазнао Србин.инфо пре пар година из руских извора, ово се на жалост никад није десило.

Вест да је претучен ратни злочинац Рамуш Харадинај је стара више од пар година. Када је Србин.инфо први пут чуо за ову вест објавио је да је Харадинај добио батине од руских војника који су се тада налазили на Космету. Међутим, брзо након што смо објавили ову вест Србин.инфо је добио информацију из руских извора од особе која је тих дана била на Космету да се наводни догађај везан са албанским ратним злочинцем никад није десио већ да је била у питању фото-монтажа на којој се наводно види пребијен шиптарско-окупаторски премијер. А како је известио Српски Телеграф у вези са пребијањем Рамуша Харадинаја прочитајте испод:

НИКАД ОБЈАВЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Овако су Руси унаказили Харадинаја!

Рамуш Харадинај, бивши вођа злогласног ОВК, терориста и злочинац који тренутно седи у фотељи председника владе у Приштини, никада неће заборавити батине које је у мају 2000. године добио од једног руског специјалца. Ма колико се трудио да то заташка и сакрије од јавности, на фотографијама до којих је дошао Српски телеграф се види црно на бело да је бахати Рамуш извукао дебљи крај у тучи коју је сам испровоцирао. Слике његове разбијене главе умотане завојем и смрсканог носа најбоље су сведочанство батина које је тада попио у окршају са припадником руске падобранске јединице из састава Кфора.

Ма колико се трудио да то заташка и сакрије од јавности, на фотографијама до којих је дошао Српски телеграф се види црно на бело да је бахати Рамуш извукао дебљи крај у тучи коју је сам испровоцирао. Слике његове разбијене главе умотане завојем и смрсканог носа најбоље су сведочанство батина које је тада попио у окршају са припадником руске падобранске јединице из састава Кфора.

 

Тројица браће убијена

Косовски премијер има брата Даута, који је његова десна рука, а ту је и најмлађи од шесторице браће Фрасер. Тројица су мртва – Шкељзен и Љуан су убијени током сукоба на Косову, док је Енвер настрадао 2005. недалеко од Пећи од непознатих нападача.

 

До сукоба је иначе дошло када су руски војници у близини села Мушутиште код Суве Реке зауставили возило с наоружаним терористима, међу којима је био и Харадинај. Руси су их разоружали и ставили им лисице. Вођа ОВК се бунио и рекао да је он џудиста и да би му показао где му је место само да није везан. Рус је потом наредио да Харадинају скину лисице, оставио је пушку и почела је туча један на један. Борба је била кратка, Рамуш је попио батине, а Руси који тада нису знали ко је Харадинај предали су ухапшене Унмику.

КРВАВЕ РУКЕ

О том инциденту известили су АФП и немачки Шпигл, који су тада објавили да је „бивши командос“ из ОВК повређен у сукобу с руским војницима из састава Кфора.

Харадинај је касније због бројних убистава српских цивила током сукоба на КиМ био оптужен пред Хашким трибуналом за злочине против човечности и кршења обичаја рата, али је два пута ослобођен. Сведоци из тог предмета мистериозно су нестајали један за другим – њих, према неким изворима чак 19, што је преостале натерало да одустану од сведочења против озлоглашеног крвника. Србија је расписала потерницу за Харадинајем, на основу чега је ухапшен у Француској 5. јануара 2017. године, али није изручен нашој земљи јер је тамошњи суд одбио да донесе такво решење.

Све је почело када су Руси у близини села Мушутиште код Суве Реке зауставили возило с наоружаним шиптарским терористима

ЈАКА ЛЕЂА

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун за Српски телеграф то објашњава јединим могућим закључком – да иза Харадинаја стоји неко моћан из међународне заједнице ко га упорно штити и крије његове злочине.

– Када је Харадинај ослобођен у Хагу, судија је навео да нису могли да га осуде јер су сви сведоци мртви. Очигледно је неко из међународне заједнице ко је довољно јак дозволио да Рамушева банда ликвидира сведоке, то није случајно. Харадинај је обмануо Хаг – рекао је Дрецун за Српски телеграф.

МРТВА УСТА НЕ СВЕДОЧЕ

Косовском премијеру нико још није стао на пут. Да није невин, признао је и у интервјуу Миломиру Марићу, рекавши да је „вероватно некога убио“.

Да ли је „вероватно“ и његов одговор на једну од најскандалознијих ликвидација, ону у којој су 2003. у Пећи погубљени Тахир Земај, његов син Енис и брат Хасан. Земај, некадашњи вођа 125 бригаде ОВК који је осуђиван за трговину дрогом и оружјем, стао је на жуљ Харадинају јер га је контактирао Хашки трибунал за сведочење, на шта је он рекао да нема шта да крије о злочинима браће Даута и Рамуша Харадинаја.

Земај је завршио под земљом зато што је у књизи „Тако је говорио Тахир Земај“ директно оптужио Харадинаја признавши све о масовним гробницама код Радоњичког језера, где су терористи ОВК из јединице „Црни орлови“ мучки убијали Србе и бацали их у раке које су морали сами себи да ископају.

ЛИКВИДИРАНИ СВЕДОЦИ

Исмет Мусај убијен 2001. у Приштини
Садик Мурићи, заштићени сведок, убијен 2002. у Пећи
Весељ Мурићи, заштићени сведок, убијен 2002.
​Беким Мустафа и Авни Ељазај убијени 2002.
Смаиљ Хардарај убијен 17. фебруара 2002. у заседи у месту Витомирица код Пећи
Тахир Земај (убијени и син Енис и брат Хасан) 4. јануара 2003. у Пећи
Иљир Сељимај и супруга његовог брата Ферида убијени у заседи ватреним оружјем у Пећи
Сабахете Тољај и Исуф Хакљај, припадници КПС, убијени у заседи 24. новембра 2003.
Садик Мусај убијен 1. фебруара 2005.
Ђељадин Мусај убијен 16. јуна 2005. у заседи код бензинске пумпе „Молика“ у селу Рашић код Пећи
Синан Мусај нестао 14. јуна 2005. за време сукоба на Косову и Метохији као припадник ФАРК
Кујтим Бериша страдао 17. јула 2007. у Подгорици у саобраћајној несрећи.
Приватна архива

ПРЕМИЈЕР КРВАВИХ РУКУ

рођен 3. јула 1968. у селу Глодане код Дечана на Косову

емигрирао 1989. у Швајцарску, где је регрутован у Народни покрет Косова, из којег је настао ОВК

У Албанији је 1996. завршио обуку и учествовао у стварању терористичких база у градовима Кукеш и Тропоја

на Косово се вратио средином 1997, када је с браћом Даутом и Шкељзеном организовао терористичке нападе на полицију

командант ОВК је постао 1998.

оптужен за масовно убиство Срба на подручју Глодана, где је у лето 1998. на пољопривредној плантажи нађено више од 20 лешева.

после званичног распуштања ОВК почетком 2000. формиран је Косовски заштитни корпус, у којем је Харадинај био заменик команданта Агима Чекуа

2000. основао Алијансу за будућност Косова