Прочитај ми чланак

ПУТИНОВА ЛЕПОТИЦА У БЕОГРАДУ: У Србији је због Бошка Обрадовића

0

Заменик председника Одбора за безбедност и борбу против корупције Државне думе Руске Федерације Наталија Поклонскаја, састаће се данас у Београду са члановима Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону.

Она у Србију долази на позив „Двери“, односно лидера овог Покрета Бошка Обрадовића који је прошле недеље боравио на Криму, и који је тада позвао да посети Србију.

– Поклонскаја је позив добила приликом боравка српке делегације на Криму прошлог викенда, и на наше велико задовољство одмах се одазвала – кажу за „Блиц“ у Покрету „Двери“, чији ће посланик и председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић бити њен домаћин.

Свакако да је задовољство, с обзиром на то да је лепа Наталија, звезда у успону, узданица председника Руске федереције Владимира Путина, дама која има чин генерала-мајора, и која има армију обожаватеља.

Уз њу иду обавезно иду епитети попут лепа, секси, дотерана…

Називају је још и Путиновом „челичном принцезом“, која је на место државног тужиоца Крима дошла 11. марта 2014. године.

Међутим, када се Поклонскаја појавила у јавности, више није била важна ни функција, нити то што је правница, нити било шта друго, јер су многи остали засењени њеном лепотом и шармом.

На функцију тужиоца поставио је некадашњи премијер Крима Сергеј Аксјонов, иако су се пре тога познавали само неколико дана. Поклонскаја се ниједног тренутка није двоумила када је примила његов позив.

Снимак њеног првог појављивања у јавности, на конференцији за новинаре, постао је масовно гледан на „Јутјубу“ и то не због онога шта је причала, већ због тога како је изгледала његова „главна звезда“.

Чини се да јој, бар то прво време, медијска пажња није баш пријала, па је својевремено рекла да је она чини несрећном и да је омета у послу.

– Ја сам тужитељка, а не Покемон – поручила је тада она.

Без обзира на то њена популарност је расла, а своје обожаваоце стекла је широм Русије, па и у Јапану, где је добила надимак „Слатка тужитељка“, и где постоји и култ њених следбеника који себе називају „Наталијати“.

Оно што је још занимљиво, јесте да Поклонскаја има српско порекло, што је и сама потврдила. Како је пре неколико дана рекла за „Спутник“, не зна са сигурношћу из ког дела Србије потичу њени корени, али је истакла да јој је жеља да то сазна.

– Знам да су моји преци отишли из Србије уочи почетка Првог светског рата. Њих је цар Николај Други прихватио и они су прешли у Донбас, тачније Славјаносербију. Тамо су наставили да живе, али су они пореклом из Србије. Из којег села, из којег града, не знам, али покушац́у да то сазнам – навела је она.

Иначе, да није све тако лепо и слатко, сведочи и податак да је Поклонскаја била мета атентата, али је прошла без последица.

Украјинске власти је оптужују за „активности предузете ради насилне промене уставног уређења или заузимање државне власти, као и за заверу за спровођење таквих активности“.

Такође, она је међу руским званичницима који се налазе на санкционом списку Брисела.