Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЋЕ ПРИХВАТИТИ: Такозвано Косово узима Србији капитена?

0

Позив од ФС самопрокламоване државе Косово је стигао на његову адресу

Фудбалер из Србије у фудбалској репрезентацији самозване државе Косово?! Делује незамисливо, али врло лако би могло да се догоди.

Капитен млађих селекција српске репрезентације Артон Зекај добио је позив од Фадиља Вокрија да заигра за селекцију самопрокламованог Косова.

Овај 18-годишњи фудбалер је рођен пре 18 година у Сомбору и прошао је млађе селекције Партизана и „орлова“ а тренутно се налази на каљењу у Сопоту, где је најбољи играч наше треће лиге.

– Позив је стигао, али морам добро да размислим о одлуци. Она још није коначна – рекао је Зекај за „Блиц“.

С обзиром на то где је рођен, као и где тренутно гради каријеру, право питање је за њега, у случају да прихвати позив, плаши ли се реакција у Србији?

– Не, не бих, верујем, имао проблема. Зависи то од доста околности, али ја сам рођен у Сомбору, имам српски пасош, играо сам за Партизан и млађе категорије Србије, чији сам био и капитен. Знате шта, уколико бих знао да ћу у будућности добити позив наше А селекције, остао бих у дресу “орлова” – јасан је Зекај.

 

Иначе, он је играо у Хумској у генерацији са садашњим члановима првог тима црно-белих, Светозаром Марковићем, Армином Ђерлеком, Јованом Кокиром и другима, али решио је да свој пут у сениорском фудбалу крчи кроз позајмице.

– Ми смо показали велико интересовање да члан омладинске селекције Србије наступа за репрезентацију Косова. Познајемо добро његове квалитете и надамо се да ће све на крају испасти добро. У наредном периоду одлука је на њему, а онда, као и за све остале играче следи процедура везана за обраћање ФИФА и ми се надамо коначној дозволи. Надам се да неће бити никаквих проблема, он је пореклом са Косова, и његов долазак би нам пуно значио – рекао је за ТВ Косово 2 председник косовске фудбалске федерације Фадиљ Вокри.