Прочитај ми чланак

БОЖОВИЋ ОБЈАВИО ДА ЋЕ ХРВАТЕ у Хртковцима бранити од Шешеља

0

ОПТУЖИО Н. СТЕФАНОВИЋА ДА ИЗЈЕДНАЧАВА ЛИДЕРА СРС СА ОНИМА КОЈИ ОД ЊЕГА „БРАНЕ ГРАЂАНЕ“

ПОСЛАНИК Демократске странке Балша Божовић изјавио је данас да неће одустати од одласка у Хртковце 6. маја и најавио да ће спречити лидера радикала Војислава Шешеља да одржи митинг у том војвођанском селу.

screenshot

Божовић је новинарима у Скупштини Србије рекао да ДС неће имати скуп већ да ће бити тамо да пруже подршку грађанима и заштите их „пошто држава и државни органи то не чине, већ дозвољавају Шешељу да и даље шири говор мржње“.

„Ми ћемо бити уз своје суграђане јер желимо да се у својој земљи осећају сигурно, то им гарантује Устав и закони и то је дужност свих који воле ову земљу. Не делимо људе по верској, националној или било којој другој припадности и желимо да будемо са њима и да не дозволимо да се понови оно што је некада Шешељ урадио“, казао је Божовић.

Он је негодовао јер је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао да неће дозволити ни један скуп чиме је по Божовићу, изједначио оне који бране своје грађане с онима који су осуђени за ратне злочине и који су протеривали грађане.

„То говори да се (председник Србије) Александар Вучић није променио и да жели овакву Србију где се поистовећују они који су осуђени за ратни злочин са онима који желе да заштите грађане како не би дошли у ситуацију као деведесетих“, рекао је Божовић.