Прочитај ми чланак

КОКОШКОВ РАЗГОВАРАО СА ЧЕЛНИЦИМА ФИНИКСА, све је ближи клупи Санса!

0

Наш стручњак је на корак до великог признања у НБА

Игор Кокошков, наш кошаркашки тренер који је тренутно помоћник у Јути, на корак је до посла у Финиксу који тражи шефа стручног штаба!

Како преносе локални медији, Кокошков је имао телефонски разговор са челницима Финикса између друге и треће утакмице плеј-офа који Јута игра против Оклахоме, па би после опипавања пулса могло да дође до озбиљнијих преговора.

Кокошков је цењен због дугог искуства у НБА, али је уз то имао и сензационалан успех са репрезентацијом Словеније која је на последњем Еуробаскету освојила злато.

Такође, ту је показао да уме вансеријски да упари двојицу спољних играча код којић ће лопта бити највише (Драгић и Дончић), сада то од њега очекују да уради са Букером и Џексоном у Финиксу.

Санси нису видели плеј-оф осам година, блиyу су првог пика на драфту и зато хоће да направе прави избор са стручњаком, а један од кандидата био је још Давид Блат.

Ипак, Блат је имао неформалне разговоре са челницима, али је у одмаклим разговорима са Њујорк Никсима.

Кокошкова је чак препоручио некадашњи први тренер Санса Алвин Џентри.

– Он има велико интернационално тренерско искуство. Веома је спреман да буде први тренер, разуме игру, има сјајан лични однос са играчима. Сјајан темперамент. Биће сјајан избор – рекламирао је Џентри већ Кокошкова.

Уз Блата, Мајк Баденхолцер више није опција, а како време одмиче, шансе Кокошкова расту.