Прочитај ми чланак

ДОДЕЉЕНЕ КАРТИЦЕ „ТРИ ПЛУС“ ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПОПУСТА породицама са троје и више деце

0

- Хтео бих да вам се захвалим што водите бригу о својим породицама, о својој општини, својој држави, јер једино су деца наша будућност. Све остало је мање важно и битно јер ако се не чује дечји плач мислим да нема ни Србије, нема породице, нема будућности - изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић приликом доделе првих картица "Цена минус за три плус" која ће родитељима са троје и више деце омогућити попусте у одређеном броју објеката у Чајетини и Златибору али и у неколико градова широм Србије.

У овим тешким временима, наставио је Стаматовић, треба вам одати признање што сте се одлучили да родите двоје, троје или више деце. Сутра ће ваша деца водити ову општину, ову државу. Општина Чајетина, заједно са Удружењем „Покрет за децу три плус“, има идеју и визију, и увек гледамо како можемо да помогнемо да што лакше прођете кроз период подизања деце, њихово школовање и сутра њихов долазак до посла.

Од срца вам се захваљујем и честитам на одлукама да родите више деце а надам се да када ми у Републици дођемо на власт да ћете имати заслужене пензије. И, оно што је најбитније, да свака мајка која има троје или више деце има националну пензију, закључио је Стаматовић.

Носилац и идејни творац овог пројекта, председник чачанског Удружења „Покрет за три плус“ Владица Гавриловић, је овом приликом нагласио да ће картица важити за целу Србију и да се број објеката у којима може да се користи из дана у дан повећава. Информација о тим објектима ће се налазити на сајту Удружења, где ћете у сваком тренутку моћи да видите који објекти у градовима широм Србије омогућавају ову погодност, додао је Гавриловић.

Посебно се захвалио општина Чајетина која је једна од само пет општина у Србији којима је Удружење доделило признање „Поносна колевка“ за континуиран напор у подршци повећању наталитета у својим срединама.

Све мајке које испуњавају услов, а које нису биле на списку могу попунити изјаву на писарници општине Чајетина, а картице ће им бити израђене у најкраћем року.