Прочитај ми чланак

ВУК ЈЕРЕМИЋ: У заједнички опозициони фронт добродошли и ДС и Двери

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да нема никаквих трвења између Драгана Ђиласа, Саше Јанковића и њега и да нема никакве сумње да партнери са београдских избора остају заједно и у будућности, а да су у току разговори и са другим опозиционим актерима о укључивању у заједнички блок.

„Сарадња ниједног тренутка није нити ће бити доведена у питање. Састанак са Јанковићем и Ђиласом је био конструктиван и постигли смо висок степен сагласности. То нису разговори на ‘живот или смрт’, него се договарамо о најефикаснијој форми деловања, као и о приоритетима. Толико је тога погрешног у Србији да се не може све одједном ставити на сто“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Јеремић је навео да су за Народну странку у заједнички опозициони фронт добродошли и Демократска странка, као и Двери, и истакао да би услов за прикључивање нових чланица опозиционом блоку требало да буде да се јавно обавежу да неће сарађивати са Српском напредном странком ни на једном нивоу власти.

„Народна странка ће учинити све да се хомогенизује отпор погубном режиму СНС-а и зато је важно и проширење опозиционог фронта и на оне који нису политички устројени, синдикате, интелектуалце и истакнуте личности јавног и културног живота“, рекао је Јеремић.