Прочитај ми чланак

ПОВРЕДИЛИ МУ УНУТРАШЊЕ ОРГАНЕ: Деца избеглице, због свињетине, стално туку вршњака

0

Након што су немачке дневне новине “Тхе Тагесспиегел” одлучиле да поставе питање својим читаоцима да ли су њихова деца малтретирана од стране миграната у школи, добили су велики број одговора са експлицитним садржајем о малтретирању деце на верској и расној основи од стране такозваних деце избеглица.

„Наш син је четврти разред и малтретиран је од прве године. Мучили су га, тукли и шутирали, јер је Немац. Говорили су му да је намачка свиња. У његовој школи су углавном деца мигранти, махом муслимани“ каже једна немачка породица.

Ипак ово није једини случај други дечак и његова породица живе у мултикулуралном насељу Берлин-Митте и како кажу „Волимо што живимо овде, имамо свој круг пријатеља, али је наш син редовно нападан, јер како деца мигранти кажу да једе свињетину. Најгори део је да он не једе свињско месо, јер смо сви у кући вегетаријанци“.

„Поред безброј увреде које добија на дневној бази, наш син је шутнут низ степенице и тучен више пута у школском дворишту, некада и пред учитељима. Једном је по њега дошла и хитна помоћ, јер је толико јако испребијан“ наставља породица.

Како каже породица за Тхе Тагесспиегел једном приликом њихов син је морао да остане у болници преко викенда због повреде унутрашњих органа, а нападачи пролазе са изузетно благим казнама, јер су малолетници.

„Након једног напада, један од дечака ми је рекао можете само да ме позовете, ја немам ни 14 година. Углавном се такви инциденти заврше са позивом на разговор са социјалним радником и заврши се на извињењима, сутрадан дете је опет нападнуто“ каже забринута мајка малолетног детета.