Прочитај ми чланак

ПОРУКА СРБА СА КОСМЕТА: Помозите нам, спречите Вучића да потпише продају КиМ

0

Народни посланик и последњи градоначелник Зубиног Потока по српским законима Славиша Ристић био је гост емисије "РасПравда" продукције "HelmCast". Ристић је објаснио како је Александар Вучић у договору са ЕУ и Албанцима омогућио успостављање власти нелегалне терористичке државе Косово у општинама Лепосавић, Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан и упозорава на егзодус Срба који би могао да уследи ако се потпише споразум по коме се Косову даје место у УН.

Ристић је рекао да је Вучић државност Србије заменио за заједницу српских општина што је катастрофа за српски народ.

– Без државе Србије нама живвота Србима на Косову и Метохији. Гола лаж је да нам ЗСО омогућава опстанак. – бјашава она и додаје:

– Уколико Београд потпише акт о признању Косово што је суштина правно обавезујућег споразума, то ће бити разлог да Срби напусте Косово и Метхију –

Он је рекао да Срби не могу да опстану на независном Косову. Ристић је упозорио на манипулације која власт из Београда врши а који шаљу поруке да ако се не потпише правно обавезујући споразум и призна Косово да ће Албанци протерати све Срби. Он каже да је истина супротна и да ако Србија одустане од Косова да ће уследити нови егзодус.

Ристић у емисији детаљно говори о ситуацији пре и након Бриселског споразума, сарадњи Вучића са албанским терористима Тачијем и Харадинајем и другим битним темамама по опстанак Срба на КиМ.