Прочитај ми чланак

ДЕКИЈЕВ ФУДБАЛСКИ КАМП на ЗЛАТИБОРУ: Стиже Миха и још великана српског фудбала

0

Легендарни српски фудбалер организје рад са најбољим тренерима

Рекордер по броју утакмица за фудбалску репрезентацију Србије Дејан Станковић најавио је организацију кампа за децу на Златибору, где ће са малишанима радити најбољи тренери, а имаће прилику и да упознају легенде попут Синише МИхајловића, Марка Матерација и Кристијана Кивуа.

– Идеја није нова, нити у мојој глави, нити је то новост на „фудбалском тржишту. Кампова има и биће их, а ја мислим да је сјајно да сваки бивши спортиста покуша да кроз свој рад са децом врати делић онога што је некада, у детињству и сам добио. Стално понављамо да има много талената и да им треба дати шансу и услове за рад. То је оно што желим“ -изјавио је Станковић.

Како је навео, жеља му је да што више деце дође у контакт са фудбалом, квалитетним тренерским радом, да се упозна са исправним понашањем у групи, да свако дете научи шта је фер -плеј, поштовање ривала, а шта је правилна исхрана и спортски начин живота.

„ДЕКИ 5“ је камп који сваком дечаку и девојчици може да понуди комплетно уживање у фудбалу и свему што фудбал прати. Јер, одавно је јасно да фудбал није само „терање лопте“. Много је више од тога. Зато ћемо се потрудити да камп буде више од игре“. Желим да деца буду насмејана, да на фудбалском терену буду срећна и задовољна оним што раде“.

Станковић који је играо за Црвену звезду, Лацио и Интер и освојио мноштво трофеја, укључујући и Лигу шампиона, најавио је долазак некадашњих саиграча и пријатеља.

– Многи моји пријатељи су ми већ рекли да ће бити гости кампа, неки се јављају и да раде са децом, неће да долазе само на излет. Биће имена као што су Ненад Милијаш, Марко Пантелић, Саша Илић, Иван Томић, Марко Матераци, Кристијан Киву, Синиша Михајловић, Братислав Живковић, Ненад Сакић, Дарко Лазовић, Ивица Драгутиновић, Данко Лазовић и многи други.

– Стручни координатор кампа је Небојша Милошевић, тренер са 20 година искуства, факултетском дипломом, а пре свега сјајан човек, што ми је било најважније. Желим да са децом раде они који имају искуства у томе и који су научили да раде са осмехом -, закључио је Станковић.