Прочитај ми чланак

БЕОГРАД: Затварање улица за маратон од поноћи, паук кренуо у 22h

0

Београд -- Радници “Паркинг сервиса” ће после 22.00 часа и током ноћи уклањати сва возила које власници оставе на траси 31. Београдског маратона, наводи Горан Весић.

Како се наводи, возила ће бити премештена на “прво регуларно паркинг место ван трасе маратона”.

Осим тога, истиче се и да је “паук” претходних година уклањао у просеку око 300 возила ноћ пред маратон, а да је 2017. тај број био чак 711 возила.

Осим тога, он је истакао да ће у ноћи између петка и суботе радити и друге градске службе, попут чистоће и зеленила, како би град био спреман за маратон.

“Град даје својим комуналним службама велику подршку маратону без које он не би могао да се одржи. За нас је маратон важна манифестација и сигурно најмасовнија. Београдски маратон је прилика да уредимо наш град и да се чује за нас, јер ће о њему извештавати сви светски медији”, истиче Весић.

Према његовим речима, очекуј се око 28.000 учесница из 70 земаља и 20.000 људи у “Трци задовољства” у којој махом учествују Београђани.

Државна агенција Тањуг јавља и да је радник “Паркинг сервиса” Драган Флигорић Ханс “за своје колеге, с обзиром на то да мора да се ради читаву ноћ, традиционално спремио пасуљ и ванилице, након чега ће кренути на ноћни посао.

Како истичу, с њима је вечерао и градски менаџер Горан Весић.

Које ће све улице бити затворене

Од поноћи до суботе у 19х забрањен је моторни саобраћај у Коларчевој, на Теразијама и улици Краља Милана, као и у делу Трга Николе Пашица према Теразијама, саопштио је Секретаријат за саобраћај.

Од поноћи до суботе у 17х биће забрањен саобраћај и паркирање у Призренској и делу Балканске улице (од Призренске до Краљице Наталије) и Ресавској (од Крунске до Булевара краља Александра).

Такође, од поноћи до суботе у 11х биће забрањен саобраћај свих возила у Дечанској (од Нушицеве до Трга Николе Пашића), на Тргу Николе Пашића, Булевару краља Александра (од Кнеза Милоша до Београдске улице), Драгослава Јовановића, Влајковићевој (од Косовске до Дечанске) и Светозара Марковића (од Немањине до Булевара краља Александра), као и на свим прилазима траси, укљућујуци и делове трасе који су раније затворени из организационих разлога.

У суботу од девет до 11.30х за моторни саобраћај биће затворене Таковска (од Светогорске до Кнеза Милоша) и Кнеза Милоша (од Таковске до Немањине улице).

Улица кнеза Милоша, на делу од Булевара краља Александра до Адмирала Гепрата (смер ка Немањиној), остаје затворена за саобраћај до 16х, као и сви прилази траси, укључујуци и делове трасе који су раније затворени.

Од 10.00 до 16.00 сати за моторни саобраћај биће затворена траса маратона – Булевар краља Александра, Београдска, Трг Славија, Немањина, Балканска, Гаврила Принципа, Поп Лукина, Бранков мост, Булевар Михајла Пупина, Булевар Николе Тесле, Џона Кенедија, Булевар уметности, Булевар Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе, Мост на Ади, Милентија Поповића, Карађорђев трг, Карађорђева, Главна, Бежанијска, Тошин бунар, Париске комуне, Булевар Маршала Толбухина, Отона Жупанчића, Народних хероја, Земунска, Војводанска, Др Ивана Рибара, Јурија Гагарина (коловозна трака за смер ка Др Ивана Рибара, на делу од Булевара Милутина Миланковића до Душана Вукасовића), Душана Вукасовића, Европска (од Душана Вукасовића до Гандијеве), Гандијева (од Европске до Јурија Гагрина), Омладинских бригада, Ђорђа Станојевића, Булевар Црвене армије, Краљице Наталије, као и сви прилази траси укљућујуци и делове трасе који су раније затворени.

Затварање за саобрацај ће се обављати у складу са динамиком проласка такмичара.

Од 10.00 до 16.00 сати биће забрањен моторни саобраћај и уклоњена сва возила која нису у функцији одржавања маратона у Булевару краља Александра, Бранка Крсмановића, Милешевској, Цара Николаја ИИ, Макензијевој, Тргу Славија, Краља Милана.

Од 6.00 до 16.00 сати за моторни саобраћај биће затворена и уклоњена сва возила у Улици краљице Наталије.

У суботу од 10.00 до 16.00 сати за моторни саобраћај це бити затворене и прилазне рампе Мосту на Ади и кружном току са београдске стране, наводи се у саопштењу, објављено је на сајту Беоинфа.

А куда онда иде градски превоз

ГСП је издао саопштење у којем се нацоди које то измене очекују грађане када је у питању градски превоз. Измена ће бити и на трамвајским, тролејбуским, као и аутобуским линијама.

Линије ноћног саобраћаја које иду преко Теразија, делимично мењају трасе и са Трга Републике и саобраћају Македонском, Дечанском, Булеваром краља Александра, Кнеза Милоша, Немањином и преко Трга Славије својим редовним трасама у оба смера.

У ноћи између петка и суботе укидају се стајалишта „Теразије“ и „Београђанка“. Возила ће стајати код Скупштине (стајалишта „Пионирски парк“) и код Лондона. Стајалиште „Трг Републике“ код Инекса се измешта код Дунав осигурање.

Возила трамвајске линије 2 од 9.00 до 11.30 из правца Пристаништа ићи ће до Господарске механе и на Омладински стадион.

Биће измењене све трамвајске линије – линија 7 ићи ће трасом Блок 45 – Трг Славија – Устаничка, а од 9.00 до 10.50 возила из правца Устаничке чекаће дуж трасе док се не отвори саобраћај преко Трга Славија.

Од 9.00 до 11.30 трамвајска линија 9 саобраћаће од Бањице до Аутокоманде, а од 11.30 до 14.30 на траси Бањица – Господарска механа. Линија 10 саобраћаће од Бањице до Аутокоманде и од Дорћола до Омладинског стадиона. Линија 14 такође ће ићи од Бањице до Аутокоманде, а из Устаничке ће чекати дуж трасе.

Линија 12 саобраћаће од 9.00 до 12.00 на потезу Омладински стадион – Дорћол – Пристаниште – Баново Брдо, док ће линија 13 ићи трасом Баново Брдо – Пристаниште и Блок 45 – Пристаниште из повремене застоје на Новом београду.

Тролејбуси 19, 21, 22 и 29 ићи ће до Славије, а од 10.00 до 10.50 чекаће дуж трасе маратона. Уместо тролејбуса 40 и 42 радоиће аутобудси са ознаком 41а на ралацији Адмирала Гепарта-Бањица 2, а тролејбуска линија 28 радиће редовно.

Када је реч о аутобусима, линија ЕКО 1 неће радити до 15.30, линија 15 неће радити од 9.00 до 15.30.

Линија 16 ће од 9.00 до 15.30 саобраћати на линилији Трг Републике – Карабурма 2, линија 23 радиће на релацији Карабурма 2 – Вуков Споменик и Адмирала Гепрата – Видиковац, док ће линије 25 и 25п возити све време осим од 10.00 до 10.50, када ће чекати дуж трасе маратона.

Линија 31 саобраћаће на линији Коњарник – Трг Славија.

Линије 30, 33, 39, 42, 47, 48, 59, 401 и 402 ићи ће до Бирчанинове улице.