Прочитај ми чланак

ЗБОГ ШЕШЕЉА: Чанак и Јеркова – контрамитинг ДС и ЛСВ у Хртковцима

0

Лига социјалдемократа Војводине и Демократска странка организоваће 6. маја у Хртковцима контрамитинг, уколико МУП не забрани окупљање радикала у том месту истог дана, најавили су Ненад Чанак и Александра Јерков у емисији 360 степени на Н1.

Гости су у емисији 360 степени рекли и да не верују да је Шешељ газио хрватску заставу у Скупштини. „Војислав Шешељ у говору у Хртковцима, за који је осуђен у Хагу на 10 година, јасно каже да Хрвати немају шта да траже у Србији, осим оних који су ратовали заједно с њим. Управо због тога ЛСВ је данас пријавио скуп у Хртковцима 6. маја на више тачака, где ћемо скупити људе који желе да се сете наших изјава од тог 6. маја под паролом „Нећемо да се делимо, нећемо да се селимо“, рекао је Чанак.

Говорећи о инцидентима радикала у Скупштини – увреде на рачун Александре Јерков и Томислава Жигманова, као и гажење хрватске заставе приликом гостовања делегације из Хрватске у парламенту, Јерко ви Чанак су се за Н1 сложили да ти поступци имају апсолутну подршку власти.

„Проблем је што тај ратни злочинац има апсолутну подршку власти. Ми смо рекли да очигледно власт нема намеру да реагује на његове најаве о поновном протеривању Хрвата и најавама да једва чека да понови свој ратни злочин. И због чега би га власт данас осуђувал,а када су га они подржавали и тих деведесетих година“, рекла је Јерков.

Чанак се међутим, није сложио са посланицом ДС-а.

„Не бих се сложио с Јерков. Ти исти људи који су сада у државном врху нису баш сасвим исти људи из 90-тих. Ја само постављам питање зашто би Александар Вучић уложио толико труда на нормализацији односа са Хрватском?…ако Вучић иде тамо да се изложи свему и свачему, као и у Сребреници, и ако имате посету трећег човека Хрватске, а то је председник хрватског сабора, у врло кратком периоду, то је јасан знак да неко жели да побољша те односе“, оценио је Чанак.