Прочитај ми чланак

СУКОБ У НАЈАВИ? БОЖОВИЋ (ДС): Идемо у Хртковце да бранимо Хрвате од Шешеља

0

Београд -- Функционер ДС Балша Божовић поручио је да уколико СРС и Војислав Шешељ оду у Хртковце да одрже митинг, да ће и они бити тамо и сами заштити своје суграђане.

„Уколико државни органи немају никакву намеру да стану на пут осуђеном ратном злочинцу Војиславу Шешељу и санкционишу његове најаве да ће своје ратне злочине поновити, бићемо приморани да то урадимо сами и сами заштитимо људе којима Шешељ поново прети протеривањем и насиљем“ рекао је Божовић у писаној изјави медијима.

screenshot

Како каже Шешељева најава новог митинга у Хртковцима, на 26. годишњицу митинга на ком је Хрватима поручио да морају да напусте Србију, управо је последица вишедневног игнорисања његовог понашања, иако су у више случајева државни органи били дужни да реагују.

Наводи да, уколико се Шешељу допушта да буде посланик, ћути на његове претње народним посланицима, не санкционишу његове најаве да чека да понови своја срамна дела, „једино сто нам остаје јесте да сами штитимо насе суграђане од зла“.

Божовић је поновио да ако већ власт неће да штити своје суграђане да ће у Хртковцима 6. маја ове године уколико митинг буде одржан, уколико радикали оду тамо да опет застрашују и малтретирају људе, бити и они који, каже, не желе да се повлаче пред радикалима и који су спремни да своје суграђане бране.

Лидер СРС Војислав Шешељ оценио је да полиција нема никаквог основа да забрани најављени митинг радикала 6. маја у Хртковцима.