Прочитај ми чланак

ХРВАТИ ПРЕТЕ СРПСКОЈ АМБАСАДОРКИ: „Да смо ми на власти, ноту бисте – појели“

0

Амбасадорка Србије у Хрватској Мира Николић добила је претње након што је делегација Хрватског сабора прекинула посету Србији, а она одбила да прими протестну ноту Хрватске

Амбасадорка Србије у Хрватској Мира Николић добила је претње након што је делегација Хрватског сабора прекинула посету Србији, а она одбила да прими протестну ноту Хрватске.

Њој је, сазнаје Тањуг, на званичну маил адресу Амбасаде послата порука да би, да се пита „аутор“, ноту не само примила, него и – појела:

„Штована госпођо Николић, будите сретна да ја и моји истомишљеници нисмо на целу Хрватске, јер Вас уверавам да бисте ту ноту појели! Једном је Крлежа рекао – Чувај се хрватске дипломације и српског гостопримства! Био је посве у праву!“, наведено је у „поруци“.

Николић је у среду одбила да прими протестну ноту Хрватске, са образложењем да званичници Србије нису учинили ништа лоше због чега би посета Београду делегације хрватског парламента била прекинута.

Она је, према саопштењу Министарства спољних послова Србије, подсетила да је председник Александар Вучић током посете Загребу доживео и горе непријатности, али да није прекидао посету.