Прочитај ми чланак

ДВЕРИ У РУСИЈИ: Свечано отворен 4. Међународни економски форум на Криму

0

Делегација Двери је једина делегација из Србије. Првог дана Форума српска делегација срела се и са Самиром Халилом, министром за економију и спољну трговину Владе Сирије, као и са Детлефом Вимером, замеником градоначелника аустријског града Линца.

Данас је у Јалти на Криму свечано отворен 4. Међународни економски форум, на тему: „Будућност света. Будућност Русијеˮ, уз присуство бројних привредних и политичких делегација из Европе и света. Овај форум посетиће 3000 гостију из 70 држава. Једину делегацију из Србије предводи председник Двери Бошко Обрадовић, а чини је и народни посланик Двери мр Иван Костић, председник скупштинског одбора за Србе у региону и расејању.

Део српске делегације је и Драгана Трифковић, председник Центра за геостратешке студије и члан Организационог одбора 4. Међународног економског форума на Јалти.

Форум је отворио председник Републике Крим Сергеј Аксјонов, коме је Иван Костић у име српске делегације поклонио српско-руску икону светог великомученика Цара Лазара и светог мученика Цара Николаја.

Првога дана Форума српска делегација срела се и са Самиром Халилом, министром за економију и спољну трговину Владе Сирије, која је овде присутна у делегацији коју чини 150 чланова, као и са Детлефом Вимером, замеником градоначелника аустријског града Линца.

На једном од укупно 37 округлих столова за ова три дана, и то у историјском Ливадијском дворцу, говориће данас и председник Двери Бошко Обрадовић, на више него актуелну тему: „Русија-ЕУ: Механизми превазилажења кризеˮ. Форум прати огроман број руских и страних медија, а очекује се склапање великог броја уговора о новим пословима у висини од преко 100 милијарди рубаља.

Информативна служба Српског покрета Двери