Прочитај ми чланак

ЈЕЛЕНА, жена коју НАТО има

0

Јелена је додала да се први пут слаже са Марићем који је Харадинају тражио објашњење како је могуће да дрога код многих изазива зависност, само би Косово уз помоћ дроге да је независно.

Многе београдске демократе су се нашле у чуду када су чуле изјаву такозваног премијера Харадинаја такозване државе Косово да, како рече, „вањску“ политику његове „државе“ не води Приштина него Бела кућа из далеке земље Америке.

Искусни Срби су се оправдано нашли затечени и престрашени свесни чињенице да само помен Беле куће значи да им се Црно пише. Жуто су некако преживели.

Срећа је да Срби могу да рачунају на несебичну помоћ Јелене Милић која многобројним наступима на малим екранима користећи своју надареност за елоквенцију и урођену непристрасност, бар када су Руси у питању, даје тако убедљива, логична и сасвим оправдана објашњења да су свака додатна питања апсолутно излишна. Уз њену срдачну помоћ Срби су сазнали да све ипак не би требало гледати бело-црно. Понешто је понекад и црно-бело. „BLACK & WHITE, да се изразим на матерњем“ ‒ рече ‒ и додаде да греши свако ко би помислио да она прави рекламу за познату марку вискија. Једини виски који за њу нешто значи јесте онај „Џони Вокер“ из Рачка.

Додала је још да се први пут слаже са Марићем који је Харадинају тражио објашњење како је могуће да дрога код многих изазива зависност, само би Косово уз помоћ дроге да је независно.

„Мени је народ, па ви сада видите са киме ја живим, и спевао песмицу за естраду. Парафразирам је јер ме њен садржај апсолутно не додирује:

О, Јело, Јело, Јелено
Не буди чељаде ометено.
Бог те створи читаву и праву
А ти се залажеш за шиптарску траву.

Косово је, објашњава наша Јела, независно јер је, како сами Албанци тврде, ливада онога чије овце на њој пасу. Према томе, ако су на Косову шиптарске овце, онда је њихова и ливада па, следствено томе, и трава са којом они могу да раде шта им је воља. И да је продају по читавом земаљском шару.

У целу причу сасвим неочекивано ускаче Француз Макрон објашњавајући да се француска спољна политика не води у Вашингтону и да је он лично и без утицаја са стране донео одлуку да се Сирија ракетира. Разлози за такав потез су искључиво правне природе. Пошто је Асад, буре у коме није био барут, него отровни гас, бацио на Думу, због чега је Диоген остао без нужног стамбеног простора, Европски суд у Стразбуру је донео пресуду да се АСАД бомбардује, a САД да се придруже.

На протесте француских пореских обвезника, чије су паре узалудно потрошене на производњу ракета које у Сирији никог нису убиле, Макрон одговара да ће Сирију помоћи са 50 милиона евра тако да ће Сиријци моћи сами међусобно да се убијају до милић воље.

Њено височанство, Мајка Тереза, чим је чула да је у питању гас, није могла да одоли унутрашњој органској потреби да се спектаклу не придружи. Да нико не би видео, на Сирију је послала подморнице, а у Енглеској је, због перманентне опасности од руског гаса, забранила увоз руског пасуља и јавну употребу пребранца.

 

Некада су владар, територија и вера били три основна предуслова за рат, а данас је све то заменио – гас. Шта ли нас чека када једног дана људским венама, уместо крви која се као прљава техничка вода немилосрдно пролива, почне да тече веома скуп и увек недостајући гас?

Тренутно стање је подношљиво јер се гас налази само у главама неких умова који су, због тога што гас није светлећи, углавном помрачени.