Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Нисам „опасан за Србију“, осим ако Вучић и његови нису Србија!

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС) о тома како српски председник Александар Вучић лобира да Шпанија, Кипар, Румунија, Грчка и Словачка присуствују ЕУ самиту у Бугарској на којој учествује шиптарско-окупаторска држава Косово као независна и самостална држава.

– Иако је, чак и сам Вучић признао да се, пред немачком премијерком и америчким амбасадором, заклео да, не само да ће Србија учествовати на Самиту ЕУ у Бугарској, барабар са тзв. Републиком Косово, него ће „Србија све учинити“ да сама себи забије нож у леђа тако што ће убедити и часну Шпанију, Кипар, Румунију, Грчку и Словачку да одустану од бојкота тог скупа, то није спречило Вучићеве кербере да синоћ поново, хистерично, уз саслужење слугерањских медија, отпочну сезону лова на мене устврдивши да су „људи попут Стаматовића опасни за Србију“ – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом погромашког саопштења Српске напредне странке (СНС) у коме је та странка, од незнане „високе адресе“ захтевала да Стаматовића „држи подаље од државних функција и високе политике“, пошто би он, као, да „самоизолује Србију“.

– Напредњаке је очигледно заболело што је ЗС део фронта здравих националних и грађанских снага које сматрају да нико осим грађана Србије, па чак ни самодржац Вучић, није суверен и властан да НАТО окупаторима и Вучићевим коалиционим пријатељима Тачију и Харадинају поклања 17 одсто српске државне територије. А изгледа да је Вучићеве полтроне још више погодило то што смо се дрзнули да од патријарха Иринеја који је, у последње време, наглашено политички слаткоречив према Вучићу, захтевамо повратак седишта Цркве у Пећ, као симбол и гаранцију да ће КиМ заувек остати део Србије! – рекао је Стаматовић.

Када је реч о цитирању делова Душановог законика, Стаматовић објашњава да је то Здрава Србија учинила, управо ослањајући се на чињеницу да је највећи српски владар крунисан за цара на јучерашњи дан 1346, још ономад штитио народ и од властите потенцијалне самовоље уграђујући у најпознатији српски средњевековни правни акт чланове који ограничавају недодирљивост и безгрешност чак и цара лично, тако што је у Законик уписао најслободоумнију реченицу свога времена:

„Све судије да суде по законику, право, како пише у законику, а не да суде по страху од царства ми“.