Прочитај ми чланак

„СРАВНИЋЕМО ГРАД СА ЗЕМЉОМ”: Ево како је Оливер Ивановић спасао Србе од масакра!

0

О томе какоје Оливер Ивановић 1999г. спасио северни део Косовске Митровице од шиптарских банди и НАТО окупатора, и тако спречио још један геноцид над Србима на КиМ, испричао је у понедељак 17. априла Дамњан Кнежевић, један од организатора народне иницијативе омладине Србије, „Нема предаје - Космет је срце Србије”, на протесту испред "Хепи" телевизије због гостовања ратног злочинца Рамуша Харадинаја у емисији Миломира Марића.

Нажалост о овоме ниједам менстрим медији у Србији није хтео да извести.

„Последња српска жртва на окупираном Косову и Метохији је био Оливер Ивановић”, рекао је том приликом Кнежевић и додао:

„Моје лично мишљење  о њему двојако: с једне стране је негативно јер је међу првима ушао у шиптарско-окупаторске институције на Космету мислећи да ће на тај начин најбоље да се избори за српски народ на Космету; а са друге стране позитивно јер је имао огромно заслуге 1999. г. након окупације КиМ од стране НАТО држава, зашто је северни део Косовске Митровице опстао и одбранио се од шиптарских агресора.

Шиптари су нагрнули на тај српски део Митровице уз помоћ НАТО плаћеника и војника да би иселили оно мало Срба што је ту преостало, после одласка српске полиције и војске након потписивања Кумановског споразума.

Оливер Ивановић, који је тада преговарао у име Срба, у тим тренутцима је јавно изјавио да су Срби сакрили минобацаче у брдима изнад Косовске Митровице и да ће сравнити цео град са земљом, и јужни и северни део, уколико шиптарско-окупаторска нога пређе Ибар и уђе у северни део града.

Пошто су Албанци и НАТО окупатори били шокирани, када су током повлачање наше војске видели колико је Војска Србије, унаточ зверском бомбардовању, сачувала своје наоружање, они су озбиљно схватили претње Оливера Ивановића и одустали од освајање северног дела Косовске Митровице.

На тај начин је Ивановић, својим поступком и изјавом спасио српски део граде, те ће због тога његово име и његов дух лебдети у Косовској Митровици заувек да чува и води град са северне стране Ибра”, закључио је на крају Кнежевић.

А шта је још рекао Дамњан о Оливеру Ивановићу и гостовању Рамуша Харадинаја на Хепи ТВ послушајте у видеоприлогу горе.