Прочитај ми чланак

ЗАШТО ЈЕ ЗЛАТИБОР ТОЛИКО ЗАНИМЉИВ љубитељима природе и туристима

0

Чајетина - Златибор и природне лепоте ових предела, до сада су на ову планину довеле на стотинe хиљада љубитеља природе, али и бројни садржаји које је Златибор добио уз помоћ локалне саоуправе.

Поред гондоле са које ће се пружати фасцинантан поглед на златиборске падине, на овом туристичком центру планиране су и нове инвестиције.

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, за Глас западне Србије истакао је да ће локална самоуправа финансијски подржати све пројекте како би се употпунила турстичака понуда Златибора.

„Природа је Златибору дала могућност да се шири без великих ограничења. Поред садржаја који постоје, трудићемо се да их још више обогатимо. У будућем периоду радићемо на истражним бушотинама за геотермалну воду чиме би поставили добру основу за отварање аква парка, али и омогућили уштеду енергије и допринели заштити животне средине. Циљ нам је да општина Чајетина постане прва еколошка општина у Србији, и на том проглашењу радимо”, изјавио је Стаматовић.

Према његовим речима, бушотине геотермалне воде би на Златибор довеле и нове инвеститоре, а крајњи циљ јесте повећање броја туриста.

„Садашњу бројку од 250 – 300 хиљада туриста желимо да подигнемо на милион, што би био искорак ван граница Србије и значило би позиционирање Златибора на светској туристичкој мапи”, нагласио је Стаматовић.

Погледајте емисију „Жикина Шареница” за чије потребе продукција „Глас Западне Србије”, направила репортажу о Златибору, планини изузетне лепоте (види од 01:01:45 до 01:08:15)