Прочитај ми чланак

МЛАДОЈ НОВИНАРКИ ИЗ НОВОГ САДА ХИТНО ПОТРЕБНА СРЕДСТВА за лечење од тумора

0

Младој новинарки Марини Ковачев (28) из Новог Сада хитно је потребно 16.000 евра до краја априла месеца, како би у Истанбулу наставила лечење након операције тумора на мозгу, саопштила је данас Новосадска новинарска школа, у којој је она запослена.

“Марина Ковачев је прошлог лета оперисала тумор, а сада наставља терапију на клиници Санте Плус у Истанбулу. Новац којим је породица располагала и фонд који је прикупљен током новембра и децембра прошле године утрошен је на досадашње лечење. Марини предстоје четири недеље зрачења мозга и кичме, и због тога се боравак у болници продужио на пет недеља, уместо планиране једне”, наводи се у саопштењу за јавност.

Новац је могуће уплатити на рачун Маринине мајке Светлане Бошковић: Банца Интеса, број 160-2700100006080-06, а више информација у уплатама на девизне рачуне могуће је пронаћи на сајту Новосадске новинарске школе (www.novinarska-skola.org.rs).

У склопу акције прикупљања помоћи за Марину Ковачев биће организовано неколико дешавања.

У четвртак, 19. априла, у Новом Саду у клубу “Кућерда” од 21.30 биће организована хуманитарна свирка.

У суботу, 21. априла, у центру њеног родног Бечеја биће организован Хуманитарни базар, на ком ће свако од заинтересованих излагача са најразличитијом робом моћи да је прода и касније донира новац за лечење Марине Ковачев.

Марина Ковачев завршила је основне студије новинарства и мастер студије менаџмента људских ресурса.

Једна је од оснивачица Бечејског удружења младих, а од 2015. године ради у Новосадској новинарској школи.

Као омладинска активисткиња учествовала је у великом броју хуманитарних акција и програма посвећених јачању људских права и медијских слобода.