Прочитај ми чланак

НАЈЛУЂА ЗАВРШНИЦА НБА МЕЧА ОВЕ СЕЗОНЕ Три тројке за 11 секунди, једна са 9 метара!

0

Бостон и Милвоки почастили су нас утакмицом за памћење у оквиру прве рунде доигравања у источној конференцији завршене победом Селтикса после продужетка резултатом 113:107.

Видели смо један од најузбудљивијх мечева ове сезоне, то је заправо био финиш регуларног дела меча за рубрику „веровали или не“!

Наиме, у последњих 11 секунди виђене су чак три тројке, две у распону од две секунде од којих је једна постигнута са девет метара, за продужетак, из руке шутера Бакса Криса Мидлтона.

Претходно, Малком Брогдон је погодио прву од три поменуте тројке, за егал 96:96 на 11 секунди пре краја, потом је Тери Рожир, секунд и по пре истека четврте деонице, погодио шут за три, а гости имали тек толико времена само да испале шут.

После тајм-аута, лопту је добио Мидлтон, није имао куд – дигао се и погодио тројку за мук у „Бостон Гардену“ и продужетак у коме Бакси, ипак, нису имали снаге за потпуни преокрет упркос фантастичним ролама Мидлтона (31) и Адетокумба (35).

На другој страни, у одсуству двојице главних звезда тима Ирвинга и Хејворда, команду је прузео маестрални Тејтум, стао је на 19 поена, али је уписао и 10 скокова и 4 асистенције.

Најефикаснији је био Хорфорд са 24 поена, поен мање убацио је Рожир, Морис је додао 21, Браун 20…

Селтикси су тако повели 1:0 у серији која се игра на четири победе.