Прочитај ми чланак

БОГ НИЈЕ ЖАЛИО када је Златибор китио!

0

Чајетина - Златибор не чини само Краљев трг већ и сва златиборска села, од Сирогојна и Музеја на отвореном „Старо село”, Стопића пећине, Рожанства и Трнаве, Гостиља са својим водопадом, Љубишом са рибњацима и својом чувеном пастрмком и Мачкат са пршутом и шљивовицом, каже заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић.

Према његовим речима поред природних богастава ове планине, ради се и на новим садржајима, неке од њих финансира општина а неке приватни инвеститори.

Заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић на Сајму туризма у Београду (Фото: Србин.инфо)

 „Пре свега то су Авантура парк и Дино парк који су отворени пре годину дана и који су заиста употпунили туристичку понуду. Граде се пешачке, бициклистичке и планинарске стазе. Ради се на изградњи теретана на отвореном, игралишта за децу и разних забавних паркова са љуљашкама, клацкалицама и тобогонима али паралелно са тим радимо и са уређењем локалитета у окружењу”, наводи Ђурић.

Он додаје да је ове године у плану још једна нови локалитет, уређење Прерас у Доброселици.

Припреме за Међународни омладински турнир у фудбалу

Поред актуелних радова на реновирању Спортске дворане у Чајетини, Спортски центар Чајетина спроводи и припреме за Међународни омладински  турнир у фудбалу који ће се одржати у јуну. Понуда коју пружа Спортски центар, уз подршку општине Чајетина, у оквиру поспешивања спортског туризма на Златибору је из године у годину већа, квалитетнија и обухватнија.

„На Златибору можете провести десет до 15 дана, а да сваки дан обиђете друго место које свакако има своје чари и лепоту. Гости које проводе места на тим локалитетима су задовољни, а то потврђује и податак да се враћају и да из године у годину имамо тренд раста туриста”, наводи други човек општине.

Златибору не мањкају ни спортски садржаји, што ову планину чини једном од најпосећенијих када су припремама спортиста у питању.

„Многe спортске екипе долазе, како из Србије тако и из читаве Европе и света. Имамо чак осам фудбалских терена, а општина Чајетина је финансирала куповину спортске хале на Златибору. Ове године би требало да се заврши реализација тог уговора и на тај начин ћемо имати услове за припрему већег броја клубова како кошаркашких тако и рукометних”, каже Ђурић.

На територији Златибора не постоји ни једно село које нема неку културну манифестацију.

„Новина је Културни центар где ће поред сале за позоришне представе и биоскопа, бити и сала за изложбе слика и библиотека, као и две мултифукционалне сале. Ово је објекат који је недостајао оваквој општини, како би и у зимском периоду могли да припређујемо културне догађаје”, истиче Ђурић.

За предстојећи празник, 1. мај, заменик председника општине, очекује велику посету и пуне капацитете, што досадашње резервације и показују.

Сви туристи ће тада моћи уживати на концерту који ће бити организован на Краљевом тргу.

Новопазарци на Златибору брусе форму за Берлин

Овогодишње заједничке припреме Репрезентативних атлетских селекција Србије, одржаће се у периоду од 14. до 28. априла, на две локације. За групу дисциплина; спринт, препоне, скокови и бацања у Бару, а за групу дисциплина средњих и дугих пруга на Златибору. Нешто мало пре свих, на Златибор су се упутили чланови АК „Нови Пазар“: Амела Терзић, Теодора Симовић и Елзан Бибић, заједно са својим тренером, Рифатом Зилкићем.

Фото: Атлетски савез Србије

Њихов циљ за ову годину усмерен је ка августу, када ће се одржати Европско атлетско првество у Берлину од 06. до 12.августа.

– Ове припреме су мени јако битне за почетак сезоне и морам много труда да уложим како би стартовала добро и што пре испунила норму за Европско атлетско првенство које је у августу – рекла је Терзићева.

Елзан Бибић је додао:

-Припреме теку како смо планирали, спремамо се за сезону на отвореном. Моје прво такмичење биће на Митингу у Бару. Ове године имам за циљ да остварим две норме; за Светско јуниорско првенство и Европско сениорско – рекао је Бибић.

– За мене ове припреме неће трајати дуго, зато што ћу прву трку имати већ следеће недеље, 22.априла у Варшави, када ћу трчати маратон – рекла је Теодора.

Промоција књиге „Отуђена“

У  уторак, 17. април  у 19.00  часова у сали Библиотеке у Чајетини биће представља нова књига  Славице Марић , „Отуђена“.

Славица Марић је аутор књиге „Своја или ничија“ која је пре пар година била представљена на Златибору. Рођена је у Краљеву а сада, већ дуги низ година, живи и ствара на релацији Београд – Златибор. 

Прво радно искуство имала је у Врњачкој Бањи, на  радију, где је провела седам година. У почетку је радила као спикер, била је и аутор и водитељ емисије, а наредне четири године као уредник радија. Након тога, каријеру је наставила на ТВ „Мелос“ у Краљеву, као новинар информативне редакције, а онда водитељ две емисије.

 

Пре две године написала је свој роман првенац „Своја ил ничија“, а чајетинској публици ће се представити својим другим романом „Отуђена“.