Прочитај ми чланак

МИРОВИЋ И ОБРАДОВИЋ: Како спречити Вучића да у твоје име призна тзв. Косово?

0

Др Дејан Мировић каже да су свом деловању Александар Вучић показује сву спремност да призна тзв. независност Косова. Мировић је, заједно са лидером Образа Младеном Обрадовићем, гостовао у емисији "Интервју" продукције "Балкан инфо" где је говорио о иницијативи "Устани за Косово" и захтеву за расписивање референдума на тему правно-обавезујућег споразума који ЕУ тражи да буде потписан са Приштином.

Младен Обрадовић је рекао да је Александар Вучић преузео неке обаезе према Западу када је дошао на власт у Србији.

– Николић, Вучић и Дачић су урадили све оно што екипа Бориса Тадића није хтела или није смела да уради по питању Космета. Они су успели да зацементирају царине између централне Србије и Косова и Метохије, успели су да потпишу срамне бриселске споразуме, успели су да доведу Срба на ивицу опстанка укидајући све српске институције изузев здравства и просвете. Одрадили су велики део посла због ког су доведени на власт, а сада је Вучићу остао кључни део посла,а то је да омогући прихватање и потписивање правно обавезујућег споразума – објаснио је Обрадовић.

Они су у емисији изнели план како је могуће спречити Вучића да изврши издају и призна Косово. Иницијатива „Устани за Косово“ планира да скупи потписе за расписивање референдума на коме би се гласало против потписивања правно-обавезујућег споразума којим би Србија омогућила чланство тзв. Косова у међународним институцијама.