Прочитај ми чланак

МАРКО ЂУРИЋ ускоро поново на Косову

0

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, ускоро ће поново на Косово, незванично су београдском листу „Данас” рекли извори из Владе Србије.

Они нису желели да прецизирају када се планира наредно путовање, али свакако, како нам је речено, до њега би најкасније можда могло да дође до 20. априла, за када је најављено да ће Срби са Косова почети формирање заједнице српских општина. Према речима наших саговорника, без обзира на његово хапшење у понедељак, Ђурић, као директор Канцеларије за КиМ, има обавезу да путује на Косово.

Званично нисмо успели да добијемо потврду да Ђурић поново планира одлазак на Косово и хоће ли испоштовати процедуре на улазак, односно хоће ли тражити дозволу за то.

Подсетимо, у понедељак је Ђурић ухапшен у северном делу Косовске Митровице, због, како у Приштини тврде, нелегалног уласка на Косово. У Београду тврде да је Ђурић испоштовао све процедуре и тражио дозволу за улазак.

Прича о легалном и нелегалном уласку на Косово добила је нову димензију јер је заменик премијера Косова Енвер Хоџај изјавио да је Ђурић ушао на Косово дан пре него што је ухапшен и потом депортован у Србију, пренели су косовски медији. Хоџај је рекао да међународни споразум потписан у Бриселу јасно објашњава како и када се захтева дозвола за посету и додао да је Ђурић прекршио закон. Хоџај је рекао да је провокација и то што је Ђурић навео да је на исти или сличан начин ушао на Косово шест или седам пута раније.

Заменик директорка Канцеларије Душан Козарев је рекао да су “тврдња да су Ђурић и Селаковић на КиМ стигли дан раније лаж Енвера Хоџаја који сваким даном новим и новим лажима жели да прикрије и избегне одговорност сепаратиста у Приштини за акт тероризма према голоруким Србима у Косовској Митровици“.