Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКА АМБАСАДА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ: Повећан ризик од терористичких напада на КиМ

0

ПРИШТИНА - Америчка амбасада на Косову упозорила је своје држављане на повећани ризик од терористичких напада на Косову, посебно за време ускршњих празника.

Како се наводи на сајту америчке амбасаде у Приштини, амерички држављани би требало да буду опрезни током догађаја везаних за прославе православног и католичког Ускрса.

Амбасада је у упозорењу нагласила да екстремисти настављају да се фокусирају на туристичке локације, тржне центре, барове, верске објекте и друге „лаке“ мете, због чега је посебно важан опрез на наведеним местима.

Америчким држављанима који долазе на Косово, или се већ налазе тамо саветује се да се не истичу у јавности и да не привлаче пажњу на себе као Американци, да промене време и руту кретања да не би били предвидива мета за криминалце и терористе, и да када се налазе на јавном месту обрате пажњу на окружење, пре свега на излазе у случају опасности и службе безбедности.

Осим тога, саветује им се да избегавају јавна окупљања и демонстрације, а да уколико се случајно задесе на њима одмах напусте ту област.

Саветује им се и да буду опрезни на локацијама где има доста туриста, да прате локалне медије, радијске и телевизијске вести и инструкције Амбасаде САД или најближег конзулата.

Ово упозорење америчке амбасаде издато је у среду, два дана након хапшења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.