Прочитај ми чланак

СЛОВЕНИЈА „ОДБИЈА ПОСЛУШНОСТ“: Бизарно је, нећемо на Русе

0

Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец изјавио је да влади неће предложити примену дипломатских мера солидарности са Великом Британијом.

Влада би сутра требало да расправља о случају напада нервним отровом на бившег руског агента Сергеја Скрипаља у енглеском граду Солзберију.

Ilustracija: Thinkstock

Хина подсећа да је Словенија једна од осам чланица Европске уније које се нису одлучиле за дипломатске мере којима би изразиле солидарност са Лондоном.

„За сада мислим да је најпре потребно рашчистити што се у Солзберију догодило, реч је о врло нејасном и бизарном случају“, казао је Ерјавец новинарима пред редовни састанак коалиције која одређује дневни ред за редовну седницу владе.

Подсећа се да је Ерјавец већ почетком ове недеље казао да Словенија за сада не размишља о дипломатским санкцијама, односно симболичном отказивању гостопримства једном руском дипломати из амбасаде Русије у Љубљани, као и да међународна истрага тек треба да утврди шта се догодило у Солзберију.

Наводи се да је Ерјавец данас новинарима рекао да он лично не види разлог за такав потез и да га неће предложити, али да ће о томе бити вођена расправа, па треба да се види шта ће након ње бити закључено.