Прочитај ми чланак

ГРЕГ ПОПОВИЋ: Када сам први пут гледао југословенски тим са Дивцем и Паспаљем …

0

Одлазио сам на утакмице, гледао сам руски тим, уствари тада Совјетски Савез, па југословенски тим у коме су играли Владе, Рађа, Кукоч, Паспаљ и сви остали момци, каже Грег Поповић

Тренер Сан Антонио Спарса и један од најбољих стручњака НБА лиге Грег Поповић је у разговору за грчку „Газету“ изнео своје мишљење о европској кошарци.Иначе, Поповић је познат по томе што воли да сарађује са страним играчима о чему сведочи и број европских и јужноамеричких кошаркаша који су претходне две деценије носили дрес Спарса.

фото: Танјуг АП

 

– У свету има много добрих играча. Осамдесетих сам то схватио врло брзо. Био сам на Европском првенству пре три деценије, тада сам био помоћни тренер, а од главних тренера НБА екипа био је присутан само Дон Нелсон. Није било никога више”, казао је Поповић.

Трофејни стручњак не крије да је био очаран игром европских кошаркаша.

– Одлазио сам на утакмице, гледао сам руски тим, уствари тада Совјетски Савез, па југословенски тим у коме су играли Владе, Рађа, Кукоч, Паспаљ и сви остали момци. Осећао сам се као дете у продавници слаткиша. Питао сам се где играју ти момци, зашто нису у НБА? Када смо коначно почели да доводимо играче из других земаља, постало је јасно да они обогаћују игру. Њихова знања и искуства, стечена у земљама где се кошарка воли исто као у САД, заокружила су и обогатила овдашњу причу. Постали смо боља фамилија и добили више тема за разговор”.

Поповић се присетио и Олимпијских игара у Атини када је био помоћник селектору Мајка Кшишевском.

– Кад сам 2004. био асистент, Аргентина је освојила злато (на ОИ у Атини). Ману Ђинобили нас је растурио, а био је играч Спурса. Искусио сам то и не желим да ми се икад понови”.