Прочитај ми чланак

АНТИ-НАТО СКУП ПОРУЧИО НАТО ДАХИЈАМА Спремни смо на све да бисмо одбранили Косово

0

Протест против НАТО пакта и албанске окупације Космета, који се одржаo данас у суботу 24. марта, од 19:00, на 19-годишњицу од почетка НАТО агресије на Србију и Црну Гору испред Скупштине Србије, окупио је по веома хладном времену између 500 и хиљаду људи.

Иза овог патриотског скупа стоји омладина Србије која је 17. фебруара организовала и протестни концерт поводом нелегитимног проглашења независног Косова од стране иностраних окупатора на КиМ  (погледајте овде).

Исти млади људи су повели 17. марта и протестну шетњу поводом иностраних притисака и настојања одређених кругова у Србији да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, пре свега у УН, као и да подсете на српске жртве мартовског погрома 2004. године од стране сепаратистичке и терористичке власти у Приштини (погледајте овде).

На скупу су певали и рецитовали српске патриотске песме (изводиће их Андреа Анђелковић и Ива Биљић) , а учесницима протеста су се осим организатора Дамњана Кнежевића и Немање Петровића обратили и пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић,  као и мајка погинулог српског борца са Кошара Владимира Радојичића, Лозанка Радојичић, затим представник Војног синдиката Србије Дејан Павловић, песник са Космета Јован Зафировић и главни и одговорни уредник портала Србин.инфо Дејан Петар Златановић.

ИЗ ЧАСА У ЧАС

20:16 Протест је након поруке Дамњана Кнежевића да ће се слични догађаји наставити у циљу одбране Косова и Метохије, не само у Београду него и широм Србије, завршен испред Скупштине Србије.

20:12 Присутнима на протесту обратио се и представник Војвног синдиката Дејан Павловић, који је истакао да ће овај Синдикат и сви припадници Војске Србије увек бити уз српску омладину када је у питању одбрана Косова и протести у циљу очувања јужне српске покрајине.

Након њега окупљенима се обратио и Немања Петровић, који је у име свих организаторa овог протеста, поручио да су он и његови саборци спремни, као и целокупан српски народ, да „запале“ све што буде било потребно ради одбране Космета. А шта је даље поручио у свом говору погледајте у видео прилогу са Твитера:

19:50 Пуштене су сирене као подсећање на НАТО бомбардовања, које је почело на данашњи дан пре 19 година.

19:30 Иако је требало да се цео протест уживо преноси, од тренутка кад је почео овај догађај кренуле су огромне сметње – због чега је онемогућен пренос.

Тренутно има око 500 људи који су затворили улицу код Скупштине Србије, у смеру ка Дому синдиката. У једном тренутку окупљени су  упалили 78 бакљи и на тај начин означили 78 дана НАТО агресије над Србијом.

19:10 Српском химном почео је патриотски скуп на коме присуствује неколико стотина људи – испред Скупштине Србије. Иако је веома хладно време, окупљени су прво сви заједно запевали српску химну, а онда узвикивали „Косово је срце Србије“, „НАТО дахије марш из Србије“, „Нема предаје, нема издаје“…

Након обраћања Дамњана Кнежевића, организатора протеста, Јован Зафировић, млади српски песник из Каменице, рецитовао је потресну песму посвећену Србима, жртвама албанског терора на Косову.